Idyllische plaatsjes, een camperrit en een fietstocht

Van oudsher was Grebbestad een vissersplaats, maar door de tijd heen heeft het plaatsje zich, net als veel andere vissersplaatsen, zich ontwikkeld tot een kuuroord waar velen graag vertier zoeken.

De film is te vinden op pagina Västra Götalands län

Aan de grens met Noord-Brabant ligt het Noord-Limburgse Geijsteren, een klein gehucht dat ooit een prachtig kasteel rijk was. De Tweede Wereldoorlog maakte echter een einde aan dit kasteel door een Engelse blunder.

De film is te vinden op pagina Limburg

Frankrijk kent een lijst van mooiste dorpen van het land, maar ook een lijst met dorpen die een speciaal karakter hebben. Parné-sur-Roc is zo'n plaatsje. Wat opvalt in dit dorp zijn de huizen in terracotta kleuren die zijn gebouwd door de plaatselijke meestermetselaar.

De film is te vinden op pagina Pays-de-la-Loire

Veel toeristen zullen het tussen de bergen gelegen Jávea kennen van de prachtige stranden. Maar het oude moederplaatsje, dat iets verder landinwaarts ligt, is een pareltje en zeker een bezoek waard.

De film is te vinden op pagina Valencia

Bij de prachtige plaats Cuenza zijn we op zoek naar een camperplaats. Omdat een camperplaats naast het auditorium ons door de vele bussen te rumoerig leek, gingen we op zoek naar een camperplaats die via campercontact werd aanbevolen. Maar de route daarheen liep via een grote, maar prachtige omweg langs de Huécar. Uiteindelijk bleek dat we die camperplaats niet konden benaderen vanwege een brug die afgesloten was voor campers en kwamen we toch weer bij het auditorium terecht.

De film is te vinden op pagina Castilië-La Mancha

Op de plek, waar volgens een legende de door Aurelianus neergeschoten arend terecht kwam, is Aarschot ontstaan. De inwoners worden kasseistampers genoemd. Deze stad is vele malen verwoest maar steeds weer hersteld. Tegenwoordig is dit hertogdom de toeristische ‘Parel van het Hageland’.

De film is te vinden op pagina Vlaams-Brabant

Gelegen aan twee belangrijke handelsroutes was Turnhout een belangrijke producent van linnen en kant. Het stadje lag onder de bescherming van het jachtkasteel van de hertogen van Brabant. Maar tegenwoordig richt men zich vooral op de productie van speelkaarten. Het bakstenen kasteel is ondertussen een gerechtshof. Vergeet ook niet om de preekstoel in de Sint Pieterskerk te bekijken.

De film is te vinden op pagina Antwerpen

In de gemeente Gooise Meren maakten we een fietstocht die ons door Huizen en Naarden bracht. De route voerde ons door bossen en over heide.

De film is te vinden op pagina Noord-Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *