Sachsen-Anhalt

Informatie

Ingesloten tussen Nedersaksen, Brandenburg, Saksen en Thüringen ligt de deelstaat Saksen-Anhalt (Sachsen-Anhalt). Deze deelstaat ontstond aan het einde van de Tweede Wereldoorlog toen de bezettende macht Rusland het voormalige Pruisische Saksen samenvoegde met het land Anhalt. Na jaren van opsplitsing en weer hereniging is uiteindelijk na de hereniging van Oost- en West-Duitsland in 1990 de deelstaat definitief ingesteld. Het bekendste toeristengebied wordt gevormd door de Harz.

Stoomtrein

In de Harz ligt de Brocken, een berg met een interessante geschiedenis tijdens de Koude Oorlog. Naar de top voert een smalspoor waarop de Harzer Schmallspur Bahn met stoomtreinen een dienstregeling onderhoudt.

Werelderfgoed

Zowel het historisch centrum, als de op een heuvel gelegen burcht en Sint Servaaskerk staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Quedlinburg is een prachtige stad met prachtige voorbeelden van vakwerkarchitectuur.

Mooie trajecten

Camperroute in Unterharz

We rijden met de camper van Quedlinburg naar Nordhausen en doorkruisen de Unterharz. Onderweg passeren we een stoomtrein van de Harzer Schmallspurbahnen.

Deze route is geschikt voor alle campers.

Tips voor camperaars en motorrijders