Trentino

Informatie

De regio Trentino - Zuid-Tirol bestaat uit de provincies Trentino (Trente) en Zuid-Tirol. De laatste is een provincie die zich meer met Oostenrijk dan met Italië verwant voelt. Het is dan ook Duitstalig, in tegenstelling tot Trente dat Italiaans als voertaal heeft. Nagenoeg de hele regio is bergachtig.

Twee culturenstad

De grootste stad van Trentino is Bolzano. Hier komen de Duitse en Italiaanse cultuur samen. Daarom wordt de stad ook wel in het Duits Bozen genoemd.

Kleinste stadje met stadsrechten

Het mooie stadje Glurns is al diverse keren afgebrand en herbouwd. Het is het kleinste stadje van Zuid-Tirol met stadsrechten.

Overnachtingsplek

In het Pustertal ligt het plaatsje Welsberg-Taisten. Vanaf de gratis camperplaats naast het station kan gewandeld worden naar dit leuke plaatsje. Het kerkhof bij de kerk van de Maagd Maria is ook een bezoekje waard.

Mooie trajecten

Motorrit bij Gardameer

Oost van het Gardameer ligt de bergketen Monte Baldo die de grens vormt met het dal van de Adige.
Wij rijden een route met de motor en genieten van de prachtige vergezichten. En onderweg bezoeken we nog een bedevaartskerkje dat tegen de rotsen geplakt lijkt te zijn.

Deze route is ook voor campers geschikt.

Motorrit bij Gardameer

Vanaf de bergketen Monte Baldo rijden we met een boogje om het natuurreservaat Scanuppia om uiteindelijk in de hoofdstad van Trentino-Zuid-Tirol te eindigen.

Deze route is ook voor campers geschikt.

Kleine bergpas in de Dolomieten

De Furkelpass ook Furkelsattel of gewoon de Furkel genoemd, is een 1789 m hoge bergpas in de Dolomieten.

Deze route is ook voor campers geschikt.

Tips voor camperaars en motorrijders