Trentino – Zuid-Tirol

Informatie

De regio Trentino - Zuid-Tirol bestaat uit de provincies Trente en Zuid-Tirol. De laatste is een provincie die zich meer met Oostenrijk dan met Italië verwant voelt. Het is dan ook Duitstalig, in tegenstelling tot Trente dat Italiaans als voertaal heeft. Nagenoeg de hele regio is bergachtig.

Bolzano

Twee culturenstad

De grootste stad van Trentino is Bolzano. Hier komen de Duitse en Italiaanse cultuur samen. Daarom wordt de stad ook wel in het Duits Bozen genoemd.

Glurns

Kleinste stadje met stadsrechten

Het mooie stadje Glurns is al diverse keren afgebrand en herbouwd. Het is het kleinste stadje van Zuid-Tirol met stadsrechten.

Mooie trajecten

Monte Baldo

Motorrit bij Gardameer

Oost van het Gardameer ligt de bergketen Monte Baldo die de grens vormt met het dal van de Adige.
Wij rijden een route met de motor en genieten van de prachtige vergezichten. En onderweg bezoeken we nog een bedevaartskerkje dat tegen de rotsen geplakt lijkt te zijn.

Deze route is ook voor campers geschikt.

Scanuppia

Motorrit bij Gardameer

Vanaf de bergketen Monte Baldo rijden we met een boogje om het natuurreservaat Scanuppia om uiteindelijk in de hoofdstad van Trentino-Zuid-Tirol te eindigen.

Deze route is ook voor campers geschikt.

Furkelpas

Kleine bergpas in de Dolomieten

De Furkelpass ook Furkelsattel of gewoon de Furkel genoemd, is een 1789 m hoge bergpas in de Dolomieten.

Deze route is ook voor campers geschikt.

Strada delle Vette

Niet voor beginners!

We waren van plan om de Strada Panoramica delle Vette tussen Comeglians en Ravascletto te rijden, maar sneeuw blokkeerde helaas de weg. Maar zelfs het deel van de route dat we tot aan de top bij Refugio Chiadinas wel konden rijden, blijft een belevenis. Maar het is geen route voor beginnelingen!

Deze route is niet geschikt voor campers!

Tips voor camperaars en motorrijders