Innlandet

Innlandet is, op Troms og Finnmark na, de grootste provincie van Noorwegen. Zoals de naam het al zegt, vormt Innlandet het binnenland van het land. In Innlandet, dat meerdere prachtige nationale parken herbergt, kun je het echte ruige Noorwegen beleven. De grootste parken zijn Nationaal Park Rondane en Nationaal Park Jotunheimen. Een van de mooiste routes door Innlandet is de Sognefjellet. Hamar is de hoofdstad van de provincie, maar Lillehammer is bekender vanwege de Olympische Winterspelen die hier in 1994 werden gehouden.

Grootst bewaarde kerkje

Het staafkerkje van Lom is een van de grootste bewaard gebleven staafkerkjes van Noorwegen. Door de Reformatie zijn veel katholieke uitingen verloren gegaan, maar de lokale bevolking heeft door schenkingen het kerkje weer kleurrijk gemaakt.

Olympische plaats

In 1994 werden in Lillehammer de Olympische Winterspelen georganiseerd. In de stad herinnert nog veel aan dit evenement. Een wandeling door de gezellige straten brengt je langs talrijke prachtige houten huizen.

Mooie trajecten

Eenzame filosoof

De toeristische route Sognefjellet gaat over de hoogste bergpas van Noorwegen. Onderweg nemen we de tijd om een afgelegen berghut te bekijken die in de 19e eeuw door de filosoof Wittgenstein werd bewoond.

Tips voor camperaars en motorrijders