Steiermark

Informatie

Stiermarken (Steiermark) wordt ook wel het groene hart van Oostenrijk genoemd. Deze deelstaat ligt aan de voet van de Alpen tegen de grens met Slovenië. De hoofdstad Graz is na Wenen de grootste stad van het land. Bekende streken zijn het Salzkammergut, de Hochsteiermark en het Steierische Thermenland met haar natuurlijke bronnen.

Muziek in de Almhut

Deel 1 van onze winterse wandeltocht rondom Ramsau am Dachstein. Onze tocht voerde langs diverse berghutten waar het gezellig vertoeven bleek te zijn. We bezochten o.a. de Rösteralm en de Sonnenalm.

Hutten onder de Dachstein

Deel 2 van onze winterse wandeltocht rondom Ramsau am Dachstein. Voor deze tocht lieten we ons eerst met de bus naar de voet van de Dachstein Seilbahn brengen om van daaruit omlaag te lopen langs de berghutten Brand-Alm en Dachsteinhaus.

Mooie trajecten

Motorrit

Wie de 9 km lange bergweg over de Loser met zijn 15 haarspeldbochten heeft afgelegd, wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht over het meer van Altaussee. Maar er moet wel tol worden betaald om over deze mooie panoramaweg te mogen rijden!

Ook voor campers is deze doodlopende weg normaal te berijden tot aan het restaurant.

Tips voor camperaars en motorrijders