Valenciana

Historisch gezien was deze regio het Valenciaanse Rijk dat  deel uitmaakte van de federatieve Corona de Aragón samen met het Prinsdom Katalonie, het Koninkrijk Aragón en het Koninkrijk Majorca. De hoofdstad is het gelijknamige Valencia dat aan de oostelijke kust van Spanje, aan de Costa del Azahar, ligt. Het bijzondere is dat een klein deel van de regio Valencia aan de westzijde los ligt van het andere deel. Het klimaat is hier door de invloed van de zee milder dan dat van regio's in het binnenland. Dankzij de lange stranden en veel zon wordt de regio jaarlijks door veel toeristen bezocht. Onder Valencia ligt het natuurpark L'Albufera waar een uitgebreid fietsnetwerk is aangelegd.

Hoog op de rots

Bovenop een rots ligt het kasteel van Guadalest met direct daar onder de oude wijk Arrabel. Deze plaats telt talloze musea en is opgenomen op de lijst van 100 mooiste dorpen in Spanje. Het is een bezoek meer dan waard.

Oud dorp

Tussen de kapen Cabo de San Antonio en La Nao, beschut door het massief Montgó, ligt de badplaats Jávea. Maar het prachtige, oude deel van deze plaats is ons eigenlijke reisdoel.

Historisch stadje

Het hoog op een berg gelegen Morella is een prachtige stad in de provincie Castellón in de regio Valencia. Het staat bekend om zijn historische betekenis, pittoreske straatjes en prachtige landschap.

Immens fort

Strategisch gelegen overziet het kasteel van Morella de omgeving. Oorspronkelijk stamt het uit de 10e eeuw maar in de 13e en 14e eeuw werd het aanzienlijk uitgebreid.

Spannende wandeling

We trotseren de hoogte en wandelen over de Pasarelas del Pantano, een pad van houten planken dat aan een kloofmuur is bevestigd. Om er te komen lopen we over de bodem van het voormalige stuwmeer van Relleu.

Sint Jozeffeest

We zijn in El Saler wanneer als afsluiting van het Fallas feest een pop wordt verbrand. Deze poppen worden speciaal gemaakt voor dit feest.

Waterparadijs

In het natuurgebied Les Fonts d'Algar loopt een anderhalve kilometer lang en idyllisch wandelpad langs de rivier Algar. En wie verder de kloof in wil, zal de zwembroek moeten aantrekken.

Geen hoogbouw

Moraira, ook wel het Ibiza van het vasteland genoemd, is een oud Spaans vissersdorpje aan de Costa Blanca dat is uitgegroeid tot een toeristische badplaats. Dankzij de Engelsen is er geen hoogbouw in dit plaatsje.

Wandeling

In het natuurpark Serra Gelada kun je over het wandelpad Camino del Faro naar de vuurtoren lopen. Terwijl je onderweg geniet van de uitzichten wordt je geïnformeerd over flora en fauna, maar ook over een okermijn en piraten.

Mooie trajecten

Nationaal Park

We reizen tussen Dénia en Jávea over de CV-736 die ons door het nationaal park Montgó voert. Het is geen lang traject, maar doordat de route over een bergkam voert, is een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee gegarandeerd.

De route is geschikt voor alle soorten campers.

Over de top

We maken met de motor een tocht over de CV-715 vanaf Callosa naar Parcent. De route voert over de Coll de Rates die ook bij wielrenners erg geliefd is.

De route is geschikt voor alle soorten campers.

Rustig toeren

We zijn vanaf Parcent met de motor onderweg naar Facheca. De route voert over de CV-720. Aangezien we redelijk hoog zitten, zijn hier geen extreme bochten te berijden.

De route is geschikt voor alle soorten campers.

Genieten in een park

Vanaf de CV-720 bij Benigembla maken we even een korte lus door een deel van het ecologische park Mirador del Pla d’en Moragues.

De route is niet aan te raden voor campers!

Tips voor camperaars en motorrijders