Valenciana

Historisch gezien was deze regio het Valenciaanse Rijk dat  deel uitmaakte van de federatieve Corona de Aragón samen met het Prinsdom Katalonie, het Koninkrijk Aragón en het Koninkrijk Majorca. De hoofdstad is het gelijknamige Valencia dat aan de oostelijke kust van Spanje, aan de Costa del Azahar, ligt. Het bijzondere is dat een klein deel van de regio Valencia aan de westzijde los ligt van het andere deel. Het klimaat is hier door de invloed van de zee milder dan dat van regio's in het binnenland. Dankzij de lange stranden en veel zon wordt de regio jaarlijks door veel toeristen bezocht. Onder Valencia ligt het natuurpark L'Albufera waar een uitgebreid fietsnetwerk is aangelegd.

Hoog op de rots

Bovenop een rots ligt het kasteel van Guadalest met direct daar onder de oude wijk Arrabel. Deze plaats telt talloze musea en is opgenomen op de lijst van 100 mooiste dorpen in Spanje. Het is een bezoek meer dan waard.

Oud dorp

Tussen de kapen Cabo de San Antonio en La Nao, beschut door het massief Montgó, ligt de badplaats Jávea. Maar het prachtige, oude deel van deze plaats is ons eigenlijke reisdoel.

Mooie trajecten

Nationaal Park

We reizen tussen Dénia en Jávea over de CV-736 die ons door het nationaal park Montgó voert. Het is geen lang traject, maar doordat de route over een bergkam voert, is een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee gegarandeerd.

Tips voor camperaars en motorrijders