Møre og Romsdal

De provincie Møre og Romsdal is de waterrijkste provincie van Noorwegen. Het Geirangerfjord is het bekendste fjord met een vermelding op de Werelderfgoedlijst. Je vindt hier veel prachtige en soms spectaculaire wegen die als toeristische attracties worden aanbevolen, zoals de Trollstigen. Het zijn vaak steile bergpassen met vele haarspeldbochten. Meerdere watervallen kunnen in Møre og Romsdal bewonderd worden.

Tsunamigevaar

Het dorp Geiranger ligt aan het bekendste fjord van Noorwegen. Een instabiele bergwand maakt dat de inwoners moeten leven met de angst voor een tsunami. Het weerhoudt de toeristen er echter niet van dit plaatsje te bezoeken.

Wandeling naar Innerdalshytta

We zijn neergestreken in het Nerdal, dat deel uitmaakt van het Innerdalen, het eerste natuurreservaat van Noorwegen dat in 1967 werd opgericht. We wandelen een eind omhoog naar de Innerdalshytta.

Mooie trajecten

Smalle wegen

Onze route vanaf Tresfjord naar Mittet voert voor het grootste deel rondom het Romsdalsfjord. En eindelijk hebben we mooi weer. Onderweg blijkt maar weer eens hoe goed je moet opletten op de Noorse wegen.

Eilandhoppen

We zijn onderweg van Molde naar Kristiansund. Voor een deel voert de route over de Atlanterhavsvegen, een weg die langs de westkust slingert en over tal van bruggen van eiland naar eiland hopt.

Op grote hoogte

De toeristische route Geiranger loopt globaal van Grotli in Innlandet naar Åndalsnes in Møre og Romsdal. Wij rijden deze route tot aan Eidsdal, waarna we een andere route zullen volgen.

Mooie fietsroutes

Oud schooltje

Vanuit Mittet aan het Langfjorden fietsen we omhoog naar Skrokken waar aan het eind van de weg een parkeerplaats ligt. Hier starten diverse wandelroutes. In Mittet bekijken we het lokale Oude Schooltje.

Rond het fjord

Het Tresfjord is een ideaal fjord om met de fiets te ronden. Bij Vikebukt proberen we een prehistorische grafheuvel te vinden en bij Tresfjord bekijken we het prachtige kerkje.

Tips voor camperaars en motorrijders