België

Inlichtingen

Een bezoek aan onze zuiderburen staat garant voor gezelligheid, heerlijk eten en lekkere biertjes. Maar er is meer te zien en te beleven. België is ingedeeld in drie gewesten, het Vlaams Gewest, het Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Daarnaast kent België drie talen, het Nederlands, dat voornamelijk in Vlaanderen wordt gesproken, het Frans in Wallonië en Duits in het oostelijk deel van Wallonië. Je vindt de informatie ingedeeld naar provincies in het Vlaams Gewest en het Waals Gewest. De taalgrenzen hoeven geen belemmering te vormen om te genieten van het land.

Camperland

België als camperland

Onderstaande informatie is bijgewerkt voor zover mogelijk, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het is verstandig om voor de reis te checken of er ondertussen geen wijzigingen zijn.

Info camper

In België zijn genoeg camperplaatsen te vinden. En mochten die er niet zijn, dan is het toegestaan om maximaal 24 uur op een parkeerplaats te staan.

Onnodig de motor laten lopen is in België strafbaar en de cruise-control is niet altijd toegestaan.

Winterbanden zijn in België niet verplicht.

Het gebruik van sneeuwkettingen is alleen toegestaan op met sneeuw of ijs bedekte wegen.

Motorland

België als motorland

Onderstaande informatie is bijgewerkt voor zover mogelijk, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het is verstandig om voor de reis te checken of er ondertussen geen wijzigingen zijn.

Info motor

Het lijkt een overbodige regel, maar in België is het dragen van handschoenen, een lange jas, een lange broek en stevige hoge schoenen die de enkels beschermen verplicht. Evenals een helm met goedkeuringsmerk trouwens.

Kom je in een file, dan mag je met maximaal 50 km/u tussen het langzaam rijdende of stilstaande verkeer door rijden. Maar het verschil met het overige verkeer mag niet meer zijn dan 20 km/u.

Mocht je met meerdere motoren parkeren in een autovak, dan hoeft maar één keer betaald te worden.

Parkeren op het trottoir mag trouwens ook, mits er anderhalve meter ruimte over blijft om te passeren.

Busbanen mogen worden bereden wanneer dat met een bord is aangegeven.

Andere sites

Ga voor meer gedetailleerde informatie naar
de websites van de NKC, ANWB en/of KNMV.

Tips voor camperaars en motorrijders