Catalunya

Informatie

De regio met een eigen autonome regering is een van de welvarendste van het land. Met een kustlijn van 580 kilometer is het een geliefde vakantiebestemming. Met namen als Costa Brava, Costa del Maresme, Costa del Garraf en Costa Daurada biedt Catalonië veel mogelijkheden voor vertier aan zee. Voor een deel ligt Catalonië ook in de Pyreneeën.

Schilderachtig

Onder een voormalig kasteel ligt op een heuvel het kleine en schilderachtige Pals. Om zich te beschermen tegen aanvallers zijn er in de loop van de tijd open torens en muren gebouwd.

 

Ex-pats

Wie de weg omhoog neemt naar het voormalige kasteel van Begur, wordt getrakteerd op een geweldig uitzicht over de omgeving. Het plaatsje zelf heeft een bijzondere relatie met Cuba.

 

Mooie fietsroutes

Vies Verdes

De provincie Girona heeft fiets- en wandelpaden met de naam ‘Vies Verdes’ aangelegd over autovrije wegen. Wij rijden een deel van de route over een oud spoortraject tussen Palamós en Begur.

 

Mooie trajecten

Motorrit over col

In het Spaanse Catalonië ligt de Collada de Toses, een 1800 meter hoge berg tussen Queixàns en Dòrria. Vreemd genoeg staat deze bergpas in de lijst van meest gevaarlijke routes ter wereld.

Deze route is ook voor campers geschikt.

 

Tips voor camperaars en motorrijders