Namen

De provincie Namen (Namur) is een van de vijf provincies die samen Wallonië vormen. De hoofdstad draagt dezelfde naam.  In het zuiden komt de Maas België binnen en deze snijdt de provincie van zuid naar noord feitelijk in tweeën. De Maasvallei vormt bij Andenne het laagste punt, terwijl het hoogste punt in de Ardennen bij Croix-Scaille ligt. Namen telt nog een aantal rivieren die tot het Maasbekken behoren, maar niet bevaarbaar zijn, zoals de Lesse, de Molignée, de Bocq, de Viroin, de Orneau en de Mehaigne. Naast Namen zijn Dinan en Rochefort de belangrijkste plaatsen. Met name de Ardennen bieden veel vertier in de vorm van fiets- en wandelmogelijkheden, maar ook kajakken en andere outdoor activiteiten zijn er mogelijk.

Versterkt fort

De naam Rochefort komt van het Latijnse ‘Roche fortis’ en betekent ‘versterkt fort’. Van het oorspronkelijke fort resteert, op een donjon en een paar oude muren na, alleen een ruïne. Het stadje bereidt zich tijdens ons bezoek voor op het Halloween feest.

Mooie trajecten

Hoge Ardennen

Na een overnachting op de camperplaats bij Barrage de la Gileppe en een bezoek aan het stuwmeer, zetten we koers met de campers richting Hotton. De route door de Hoge Ardennen is deels een rallytraject.

De route is geschikt voor alle soorten campers.

Herfst in de Ardennen

Het is herfst wanneer we met de camper door de Ardennen rijden van Basse-Bodeux naar Hotton. Onderweg passeren we de plaats waar tijdens de Slag om de Ardennen het hoofdkwartier van de 82nd Airborne Division lag.

De route is geschikt voor alle soorten campers.

Tips voor camperaars en motorrijders