Rheinland-Pfalz

Informatie

Rijnland-Palts (Rheinland-Pfalz) ligt in het zuidwesten van Duitsland. De Rijn is de grootste rivier in deze regio met historische burchten en kastelen. Maar er zijn ook kleinere rivieren zoals de Ahr, gelegen in een dal waar het mooi fietsen is. In deze deelstaat liggen knusse plaatsjes met veel vakwerkhuizen.

Middeleeuws stadje

Ahrweiler is het middeleeuwse deel van Bad Neuenahr-Ahrweiler. Het is het mooiste stadje van Midden-Ahr. Naast de vele vakwerkhuisjes vallen vooral de prachtige beeldhouwwerken en versierde gevels te bewonderen.

Burchtruïne

Aan de voet van een ruïne ligt het plaatsje Altenahr. Een wandeling naar deze overblijfselen van de burcht Are staat garant voor een prachtig uitzicht over het dorp en haar omgeving.

Oude stad aan de Rijn

Een van de oudste steden van Duitsland is Andernach. De grootste camperplaats ligt prominent aan de Rijn, waar je een prachtig zicht hebt op de scheepvaart.

Onbeschadigde burcht

Verstopt in de heuvels bij de Moezel ligt de Burg Eltz die al meer dan acht eeuwen onbeschadigd heeft weten te doorstaan. Een  mooi wandelpad leidt naar een punt van waaruit je de burcht in volle praal kunt bewonderen. In de burcht, die altijd familiebezit is gebleven, woont ook nu nog een grafelijk echtpaar dat je graag een rondleiding geeft.

Pareltje aan de Moezel

In de Cochemer Krampen ligt het prachtige plaatsje Beilstein aan de voet van een berg waarop een Karmelieterklooster en de ruïne van een burcht liggen.

Schilderachtig plaatsje

In de Eifel zijn veel leuke plaatsen te vinden, maar echt schilderachtig is het dorpje Monreal. Dit plaatsje in de Vulkaaneifel is beslist een bezoek waard. De twee burchten zijn echter nog alleen maar restanten van wat ooit prachtige kastelen waren.

Oudste kerkje van Moezeldal

Het kleine Alken aan de Moezel heeft een kerkje dat tot de oudste van het Moezeldal behoort. Vanaf de wijnberg overziet Burg Thurant de wijde omgeving.

Boer verkoopt stadsmuur

Ooit waren de Kanunnikmonniken heer en meester in Münstermaifeld, totdat ze door de Fransen werden verjaagd. Een boer kocht hun bezittingen op en verkocht de stenen van de stadsmuren als bouwmateriaal.

Mooie trajecten

Langste voetgangersbrug

We nemen de fiets om vanaf Cochem an der Mosel naar de langste voetgangersbrug van Duitsland te fietsen. Deze hangt in de Hunsrück en verbindt de plaatsen Mörsdorf en Sosberg met elkaar. De Geierlay Brücke is sinds de opening in 2015 een ware trekpleister.

Tips voor camperaars en motorrijders