Wallis

Informatie

Het kanton Wallis (in het Frans Valais, in het Italiaans Vallese en in het Reto-Romaans Vallais) ligt in het zuidwesten van Zwitserland en grenst aan Frankrijk en Italië. Wallis bestaat voor het grootste deel uit hooggebergte en het Rhônedal is kenmerkend voor dit tweetalige kanton (Frans en Duits). Vooral in de winter trekt Wallis veel toeristen voor de wintersport, maar in de zomer wordt hier veel gegolfd en gewandeld en worden er bergen beklommen.

Historische stad

Brig, dat officieel deel uitmaakt van de gemeente Brig-Glis, heeft een historisch en gezellig centrum. Het Stockalper paleis is de blikvanger van deze stad, die gelegen aan de voet van de bekende Simplonpas veel toeristen trekt die ook graag een tocht willen maken over deze 2005 meter hoge verbindingsweg met Italië.

Mooie trajecten

Camperroute over col

De Simplonpas met een hoogte van 2005 meter vormt een verbindingsweg tussen Zwitserland en Italië en is met recht een van de beste bergpassen in de Alpen. Zelfs in de winter is deze brede route berijdbaar. Napoleon heeft ooit de pas laten versterken voor zijn artillerie, maar vooral als handelsroute was en is de Simplonpas van belang.

Deze route is voor alle campers goed te berijden.

Tips voor camperaars en motorrijders