Nederland

Informatie

Dicht bij huis zijn ook mooie plaatsen te bekijken. Een weekje vrij, een lang weekeinde of zelfs een paar dagen om er eens lekker op uit te gaan, het kan ook allemaal in ons kleine land. Ook op deze pagina's geven wij weer wat tips weg voor mooie bezoekjes. Onderstaande kaart geeft de provincie-indeling weer.

 

SPELREGELS OP EEN CAMPERPLAATS

Tijdens onze reizen is ons vaak opgevallen dat veel camperaars niet weten wat de spelregels op een camperplaats zijn, of ze houden zich er doelbewust niet aan. Hoewel dit onderwerp op de pagina 'Nederland' staat, is het ook van toepassing in alle overige landen. De NKC heeft op haar website een opsomming van deze regels gegeven, die we graag overnemen. De belangrijkste regel is: wees fatsoenlijk en zorg dat je anderen niet tot last bent.

Ga niet te ruim staan en laat ruimte over voor later arriverende campers.

Zorg bij het parkeren dat de deur van de opbouw niet aan dezelfde zijde zit als die van de buurman, omdat iedereen gesteld is op enige privacy.

Rol geen luifel uit en zet geen meubilair buiten als campinggedrag niet gewenst is. Dat geldt vooral op camperplaatsen die druk bezocht worden.

Doe afval in een afvalbak en neem het afval mee als er geen afvalbak is. Laat afval ook niet naast de afvalbak achter.

Gebruik de servicevoorzieningen adequaat. Laat vuil water niet zomaar weg lopen en laat de kraan niet open onder het rijden.

Leeg de toiletcassette op de daarvoor bestemde plek bij het servicestation en leeg die niet in de bosjes.

Als de camperplek geld kost, betaal dan ook. Probeer dus niet weg te glippen voordat de beheerder het geld komt ophalen.

Zorg bij het uitlaten van de hond dat die zijn of haar behoefte doet buiten het terrein. Gaat het per ongeluk mis, ruim de ontlasting dan op.

Heb je een aggregaat om in de stroom te voorzien, zorg dan dat het laden van de accu's plaatsvindt zonder dat de overige camperaars daar last van hebben.

Tips voor camperaars en motorrijders