Liguria

Informatie

Een van de kleinste regio's van Italië is Ligurië (Liguria). De ligging aan de Ligurische Rivièra maakt deze regio tot een aantrekkelijke toeristische bestemming. Bekend is de Bloemenrivièra die vanaf de Franse grens tot de plaats Andora loopt. De regio telt legio prachtige plaatsen, waarvan de Cinque Terre het bekendst zijn. Deze kust heeft een mild zeeklimaat, waarbij de temperaturen in de winter nauwelijks onder nul graden komen. Maar als het regent, kan het ook met grote bakken uit de lucht vallen!

Vijf dorpen aan zee

Maar liefst vijf dorpen naast elkaar zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Aangezien gemechaniseerd vervoer tussen deze 5 dorpen (Cinque Terre) nauwelijks mogelijk is, biedt een wandelpad uitkomst. Dit pad zigzagt door de bergen langs de kust en biedt een prachtig uitzicht op de dorpen en de Middellandse Zee.

Modaine havenstad

Aan de Ligurische kust ligt een prachtig oud vissersplaatsje waarvan in Florida een replica is gebouwd: Portofino. De haven is een vaste ankerplaats voor de High Society, die zich maar al te graag laat zien.

Kleurrijk stadje

Aan de Golf van Tigullio ligt het kleurrijke stadje Rapallo. Het strand is er klein, maar
de jachthaven groot.

Tips voor camperaars en motorrijders