Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant is de op een na kleinste van de Belgische provincies. Het provinciale wapenschild toont een leeuw, verwijzend naar het historische hertogdom Brabant waar de provincienaam naar verwijst. De hoofdstad is Leuven, een echte studentenstad. Andere noemenswaardige steden zijn Vilvoorde, Halle, Tienen, Diest en Aarschot. Vlaams-Brabant heeft een rijk historisch en cultureel erfgoed. De steden in de provincie hebben middeleeuwse architectuur, kastelen, abdijen en musea. Bovendien is de provincie ook bekend om zijn groene landschap en is het een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers.

Neergeschoten arend

Op de plek, waar volgens een legende een neergeschoten arend terecht kwam, is Aarschot ontstaan. Deze stad is vele malen verwoest maar steeds weer hersteld. Tegenwoordig is het een toeristische ‘Parel van het Hageland’.

Universiteitsstad

De prachtige universiteitsstad Leuven herbergt de oudste universiteit van de Lage Landen. De stad is rijk aan gotische en barokke gebouwen en een lust voor het oog. Het Belfort van de Kathedraal en het Groot Begijnhof staan op de Werelderfgoedlijst.

Tips voor camperaars en motorrijders