Zweden

Slider 31

Inlichtingen

Het Koninkrijk Zweden hoort tot de meest welvarende landen van de wereld. Het is het grootste land binnen Scandinavië en bestaat grotendeels uit naaldbossen. Het zuiden en oosten heeft een glooiend landschap dat richting noorden overgaat in het Scandinavisch Hoogland. Typerend voor Zweden zijn de talrijke meren waar het land mee bezaaid is. En in het oosten liggen zo'n 24.000 eilandjes in de scherenkust. Kortom een waterrijk land dat zijn warme seizoen kent tussen mei en september.

Zweden als camperland

Onderstaande informatie is bijgewerkt voor zover mogelijk, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het is verstandig om voor de reis te checken of er ondertussen geen wijzigingen zijn.

Info camper

In Zweden mag vrij in de natuur en langs de weg worden gekampeerd. Op reguliere parkeerplaatsen mag dat maximaal 24 uur. Let wel op, want soms kunnen er per provincie beperkingen zijn voor overnachtingen in de vrije natuur.

Grotere steden zoals Stockholm, Götenburg, Malmö en Lund kennen milieuzones.

Diesel is bij veel zelftankstations niet verkrijgbaar.

Er is in Zweden veel wild. Neem de waarschuwingsborden voor overstekende elanden dan ook serieus!

Minimaal dimlichten zijn altijd verplicht.

Onder winterse omstandigheden zijn winterbanden verplicht. Het is niet verplicht om sneeuwkettingen aan boord te hebben.

De NKC/ACSSI-kaart wordt niet geaccepteerd. Daarvoor in de plaats moet een Camping Key Europe (CKE) worden aangeschaft. Aanschaf in Nederland vóór vertrek is het goedkoopst.

Motorland

Zweden als motorland

Onderstaande informatie is bijgewerkt voor zover mogelijk, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het is verstandig om voor de reis te checken of er ondertussen geen wijzigingen zijn.

Info motor

Net als in andere Scandinavische landen wordt in Zweden hard opgetreden tegen hardrijders. De maximale snelheid op snelwegen is 120 km/u.

Andere sites

Ga voor meer gedetailleerde informatie naar de websites van
de NKC, ANWB en/of KNMV.

Tips voor camperaars en motorrijders