Euskadi

Euskadi, oftewel de Autonome Gemeenschap Baskenland, is een van de zeven autonome  regio's van Spanje. De hoofdstad is Vitoria-Gasteiz, maar de grootste stad is Bilbao. In historisch, cultureel, etnisch en taalkundig opzicht omvat deze Autonome Gemeenschap ook de aangrenzende Autonome Forale Gemeenschap Navarra en Frans-Baskenland.

Euskadi kent unieke landschappen, een vriendelijk klimaat en een gastvrije bevolking. Je vindt er de natuurparken Gorbeia en Urkiola, maar ook het biosfeerreservaat Urdaibai en de Groene Ring van Bilbao. De hoogste berg in de autonome regio Baskenland is de 1551 meter hoge Aitxuri.

Aristocratisch

Aan het eind van de 19e eeuw verkoos koningin Isabella II San Sebastián als zomerresidentie. De stad ontwikkelde zich tot een elegante badplaats, de voornaamste zomerbestemming voor de Spaanse aristocratie en bourgeoisie en zodoende ook tot een belangrijk vakantieoord voor aristocraten uit andere delen van Europa.

 

Mooie trajecten

Grensoverschrijdend

Vanaf Bastide-Clairence zijn we onderweg naar San Sebastián. De route voert door Baskenland dat zowel in Frankrijk als in Spanje ligt. Deze regio had ooit een grote mate van autonomie totdat het werd opgesplitst.

De route is geschikt voor alle soorten campers.

Meteoroloog

Deel 1 van onze motorrit door Baskenland. We rijden over de Paseo del Padre Orkolaga, de jezuiet die meteoroloog was. Hij bouwde het observatorium van Igeldo.

De route is alleen geschikt voor kleine campers.

Grensoverschrijdend

Deel 2 van de motorrit door Baskenland. We rijden vanaf Ubegun tot Aia over een kleine landweg. Tussen Aia en Villabona berijden we de GI-2631 die zich door de groene en heuvelachtige regio Gipuzkoa slingert.

Het eerste deel van de route tot Aia is niet geschikt voor grote campers.

Tips voor camperaars en motorrijders