Sachsen

Informatie

Saksen (Sachsen) is een vrijstaat in het oosten van Duitsland. De hoofdstad Dresden is in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd geweest en is nagenoeg volledig in ere hersteld. Deze deelstaat herbergt een uniek bergachtig gebied dat aan Zwitserland doet denken.

Rotsformaties

In de Saksische Schweiz ligt een prachtige rotsformatie met daar bovenop de restanten van een bastion. Hier, op de Bastei Pirna, huisden ooit roofridders. Vanaf dit punt hebben de vele toeristen tegenwoordig een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Het Erzgebirge, waar dit bastion ligt, is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mooiste stad

Het heeft even geduurd voordat Dresden haar wonden uit de Tweede Wereldoorlog had gelikt. Maar tegenwoordig ligt de stad er bij alsof ze nooit verwoest is geweest. Het is zonder meer een van de mooiste steden van Duitsland.

Zilverstad

De mijnstad Freiberg dankt haar bekendheid aan het feit dat hier zilver werd ontdekt. De stad kwam nagenoeg ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog en hoefde, in tegenstelling tot veel andere steden in deze omgeving, niet grootschalig gerestaureerd te worden. Freiberg is tevens de Partnerstad van Delft. Zie daarvoor de betreffende pagina.

Boerenfeest

Soms tref je het als je op het goede moment op de goede plek bent. In de buurt van Pirna hadden we dat geluk toen we in Struppen een Tractorfeest konden bijwonen. Het dorpsfeest ademt nog echt de sfeer van het voormalige Oost-Duitsland, mede dankzij o.a. de Trabantjes.

Tips voor camperaars en motorrijders