Agder

Agder is de zuidelijkste provincie van Noorwegen en de plek waar de meeste toeristen vanuit Europa met de veerboot zullen arriveren. Met name Kristiansand zal de eerste Noorse plaats zijn waar bezoekende toeristen hun rondreis beginnen. Vanwege de gezellige kustplaatsjes, baaien en rotseilandjes heeft Zuid-Noorwegen de bijnaam Noorse Rivièra. Aan de westkust liggen plaatsjes waar de Nederlanders in vroegere tijden hun stempel hebben achtergelaten. Agder is een bosrijke regio waar rivieren en moerassen elkaar afwisselen, een eldorado voor wandelaars, fietsers en visliefhebbers. Want in de fjorden, rivieren en meren zit veel beekforel. Het Setesdal in centraal Agder is ook erg in trek bij de toeristen. En met wat geluk kun je er rendieren of elanden spotten.

Routebeschrijving

Auto Lopen OV-laag Fietsen
opties weergeven Verberg de opties
Ophalen van de route......

Nederlandse invloeden

Rond 1500 waren de Nederlanders erg actief op de wereldzeeën. Zo kwamen ze in Flekkefjord om timmerhout en steen voor de bouw van Amsterdam te halen. Een groot aantal van hen vestigde zich hier in de Hollandse stad: Hollenderbyen.

Mooie trajecten

Routebeschrijving

Auto Lopen OV-laag Fietsen
opties weergeven Verberg de opties
Ophalen van de route......

Langs de Noordzee

We starten onze reis door Noorwegen bij de vuurtoren van Lindesnes, de zuidelijkst gelegen gemeente van Noorwegen in de provincie Agder. We reizen langs de Noordzee, de Nordsjoen, en passeren o.a. de bijzondere plaatsen Flekkefjord en Helleren in de provincie Rogaland.

De route is geschikt voor alle soorten campers.