Denemarken

Informatie

Het meest zuidelijke land van Scandinavië is Denemarken. Het Koninkrijk Denemarken omvat naast dit land ook nog Groenland en de eilandengroep Faeröer. Qua oppervlakte is Denemarken iets groter dan Nederland. Door de samenstelling uit bijna 400 eilanden is de kustlijn gigantisch, ruim 7000 km!

Landkaart

Camperland

Denemarken als camperland

Onderstaande informatie is bijgewerkt voor zover mogelijk, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het is verstandig om voor de reis te checken of er ondertussen geen wijzigingen zijn.

Info camper

Denemarken heeft genoeg camperplaatsen. Vrij kamperen is in Denemarken verboden en overnachten mag alleen op reguliere campings of natuurcampings. Veel campings bieden de mogelijkheid van Quick-stop. Dan arriveer je pas na 20 uur en vertrek je weer vóór 10 uur. Het verdient wel aanbeveling om te reserveren.

Als bestuurder van een gemotoriseerd voertuig moet je altijd voorrang verlenen aan fietsers.

Een verkeersbord met een oranje omgekeerde Y kondigt het samenkomen van twee snelwegen aan. Voertuigen op de invoegende rijstrook moeten volgens het ritsprincipe voorrang krijgen.

Verkeer op een rotonde heeft altijd voorrang.

Houdt er rekening mee dat in Kopenhagen maar maximaal 1 uur geparkeerd mag worden. Dit wordt niet met borden aangegeven.

Overdag dient altijd dimlicht gevoerd te worden.

Winterbanden zijn niet verplicht, maar in het winterseizoen wel aanbevolen.

Sneeuwkettingen zijn alleen toegestaan op met ijs of sneeuw bedekte wegen.

 

Motorland

Denemarken als motorland

Onderstaande informatie is bijgewerkt voor zover mogelijk, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het is verstandig om voor de reis te checken of er ondertussen geen wijzigingen zijn.

Info motor

Op snelwegen is de maximale snelheid 130 km/u.

Overdag moet dimlicht worden gevoerd.

Tussen files doorrijden is verboden.

Mocht je onverhoopt door pech een stuk met de motor langs een weg buiten de bebouwde kom moeten lopen, doe dit dan aan de rechterzijde. Dit in tegenstelling tot voetgangers die juist links moeten lopen.

Voor het overige zijn in Denemarken geen afwijkende regels voor motoren.

Andere sites

Ga voor meer gedetailleerde informatie naar de websites van
de NKC, ANWB en/of KNMV.

Tips voor camperaars en motorrijders