ATB

Tijdens onze vakanties zitten we veel op de motor en op de fiets. Maar waar mogelijk nemen we ook met enige regelmaat de All Terrain Bike om een sportieve, uitdagende route te rijden. In deze rubriek tonen we voorbeelden van mooie trajecten waar de ATB onontbeerlijk is.

Google Maps

NL / D

Grensgebied Nederland/Duitsland

De Meinweg

Door het oerbos van de Meinweg

Uiteraard liggen er ook fiets- en wandelpaden, maar wij kozen ervoor om het Nationaal Park De Meinweg met de ATB te doorkruisen. Dit prachtige natuurgebied op de grens van Nederland en Duitsland heeft zelfs nog een oerbos.

Gardameer

Italië / Gardameer

Tremalzo

Tremalzo, een oude militaire weg

Langszij het Gardameer ligt een berg die de moeite waard is om met de fiets te beklimmen. De weg voert over oude militaire paden en is ongeplaveid, dus bijzonder geschikt voor een ATB-uitdaging!

 

Monte Baldo

Monte Baldo als oefentraject

Broer Ruud gebruikt de Monte Baldo als een oefentraject voor zijn vele mtb-tochten in de Alpen. Wij vergezelden hem (op e-bikes) op een van zijn trainingen.

 

NL / B

Grensgebied Nederland/België

Sint Pietersberg

Uitdagend MTB-traject

In Maastricht zijn een aantal ATB-routes aangelegd. In samenwerking met een MTB-vereniging heeft de VVV Maastricht zelfs een route uitgezet die deels over België voert. Het traject over de Sint Pietersberg is een moeilijk en uitdagend stuk dat alleen voor gevorderden is aan te bevelen. Maar dat kun je links laten liggen.

Nederland

Nederland

ATB Meerssen

Genieten in het heuvellandschap

De ATB-route Meerssen van de VVV Maastricht is slechts voor een klein deel een echt ATB-traject. Het grootste deel van de route voert over prachtige landelijke wegen en laat je genieten van het uitzicht in het Zuid-Limburgse heuvelland.

Frankrijk

Frankrijk

ATB La Bresse

De Vogezen

Het toeristenbureau van La Bresse heeft een groot aantal mountainbikeroutes uitgezet rondom La Bresse. Wij rijden de route nr 13 van ongeveer 25 kilometer lengte.

Tips voor camperaars en motorrijders