Bretagne

Bretagne

Het schiereiland Bretagne mag zich verheugen in veel interesse van de toeristen. Zij komen niet alleen voor de badplaatsen, maar ook voor het afwisselende landschap en de bijzondere cultuur. De naam, feitelijk dezelfde als Brittanië, doet al vermoeden dat er raakvlakken zijn met Groot-Brittanië. En wie langs de kust reist, zal zien dat veel van de landhuizen Engels ogen. Geen wonder, want veel Engelsen vonden deze kusten al zeer aantrekkelijk vanwege het klimaat en de cultuur en hebben zich hier eeuwen geleden al gevestigd. Het Bretons is een Keltische taal die nog door velen wordt gesproken. Prehistorische menhirs en dolmens kan men aantreffen rond Carnac. Daarnaast telt Bretagne veel karakteristieke dorpen en steden, de zogenoemde 'villes d'art et histoire'. Kortom, genoeg te zien en te beleven in Bretagne.

Oude zeebadplaats

Rijke Engelsen ontdekten in de 18e eeuw deze zeebadplaats en gingen zich er vestigen. Ooit was Dinard de elegantste zeebadplaats van Europa waar zelfs nu nog veel toeristen op af komen.

Piratenstad

Het piratenstadje Saint-Malo werd in de Tweede Wereldoorlog nagenoeg geheel verwoest. Maar het werd herbouwd en het oude stadsdeel ‘tussen de muren’ ziet er weer uit als in de 18e eeuw.Het piratenstadje Saint-Malo werd in de Tweede Wereldoorlog nagenoeg geheel verwoest. Maar het werd herbouwd en het oude stadsdeel ‘tussen de muren’ ziet er weer uit als in de 18e eeuw.

Festival Interceltique

Jaarlijks is Lorient het pelgrimsoord voor de Kelten. Het muziekfestival met veel straatmuziek trekt veel bezoekers die kunnen genieten van muziek, dans en traditionele kleding. Jammer dat tegenwoordig voor veel optredens entree moet worden betaald.

Fietsroutes

Grande Plage

Onze fietstocht voert vanaf Bourseul naar Saint Cast-Le-Guildo door de Côtes-d’Armor. Hier ligt de ‘Grande Plage’, een kilometerslang zandstrand dat uniek is in Noord-Bretagne.

Tips voor camperaars en motorrijders