Vestland

Vestland is een provincie (fylke) van Noorwegen die bestaat uit de voormalige  provincies Hordaland en Sogn og Fjordane. De hoofdstad van de provincie is Bergen, een stad waarvan wordt beweerd dat het er altijd regent. Hordaland wordt in het westen begrensd door de Noordzee en in het noorden door de langste fjord van Noorwegen, de Sognefjord. Bekend is ook de Hardangervidda die voor de helft in Hordaland ligt. Sogn og Fjordane is voornamelijk een landelijk en relatief dunbevolkt gebied. Hier vind je onder andere de grootste gletsjer van het Noorse vasteland, Jostedalsbreen. Daarnaast heeft Sogn og Fjordane een aantal forse watervallen.

Filmdecor

Ooit was Odda een geliefde plaats voor toeristen die vanuit de hele wereld met een cruiseschip kwamen. Tegenwoordig is het er wat rustiger en kunnen er opnames worden gemaakt voor misschien wel een nieuwe Scandinavische thriller.

Mooie trajecten

Toeristische route Hardanger (deel 1)

We rijden over de toeristische route Hardanger en volgen niet de traditionele richting. Omdat we onderweg zijn naar Bergen rijden we aan de zuidzijde langs het Hardangerfjord vanaf Jondal richting Utne.

Toeristische route Hardanger (deel 2)

In dit tweede deel van onze reis over de toeristische route Hardanger pakken we na de oversteek vanaf Utne bij Kvanndal de route weer op in zuidwestelijke richting. Het reisdoel is Nordheimsund.

Tips voor camperaars en motorrijders