Over ons en contact

Wij zijn Wim en Lidy, beiden met pensioen en fervente camperaars sinds 2013. Wim was werkzaam bij het Ministerie van Defensie en Lidy in het basisonderwijs. Vóór die tijd trokken wij al met de caravan door Europa, maar sinds er een camper is, kan ook de motor mee. De camperreis in de vakantielanden gaat in principe niet over de snelweg, maar door lieflijke en zo mogelijk voor ons onbekende gebieden. En als we dan een paar dagen op een camperplaats of camping vertoeven, zijn de fiets of de motor de ideale vervoersmiddelen om de omgeving te verkennen. Met tips van andere vakantiegangers of tips uit reisboeken worden historische plaatsen of natuurfenomenen bezocht. In de oudere films is onze Hollandse smous Tootsie nog te zien. Zij was altijd van de partij, zelfs op de motor. Met haar hondenbril trok ze altijd veel bekijks en ze liet zich graag fotograferen. Helaas hebben we haar op 6 mei 2019 vanwege bloedarmoede en de pijn die ze daardoor leed moeten laten inslapen. Inmiddels hebben we een nieuwe reisgenoot, een mini-Golden Doodle met de naam Boogie die het reizen eveneens prachtig vindt. Ook zij zit graag in de tanktas van de motor. Zo graag zelfs dat ze uit zichzelf op de motor springt! In december 2022 werd ze moeder van 4 puppies die allemaal een tehuis bij anderen hebben gevonden.

 

Filmen en videobewerking is de hobby van Wim. Alle vakanties worden in HD vastgelegd en zijn daardoor mooie herinneringen. Het bijhouden van de website is de nieuwste hobby. Daarnaast heeft hij tot 2019 nooit andere automerken gehad dan Volkswagen. Met trots bestuurde hij dan ook de Volkswagen Karmann Edition, een bijzondere camper die altijd opviel door zijn unieke vorm en strakke afwerking. Zijn broers hadden hem op zijn verjaardag verrast met een baseballcap die speciaal door het Duitse bedrijf Karmann ter beschikking was gesteld en waarvan geen tweede exemplaar bestaat. Maar omdat de beklimming van de alkoof met de jaren steeds meer inspanningen begon te vergen, is begin 2019 de Karmann ingeruild voor een Knaus op Fiatbasis met vaste bedden. De Karmann is nu in goede handen van een andere Volkswagenfan, maar de baseballcap heeft Wim gehouden!

Wij publiceren periodiek nieuwe informatie. Wil je hiervan op de hoogte blijven, registreer dan je e-mail hiernaast. Je zult nieuwe publicaties dan niet meer missen.

Natuurlijk mag je ook reageren op de aangeboden informatie. En als je tips over mooie plaatsen en/of trajecten hebt, dan horen wij dat ook heel graag.

Contact is mogelijk via: info@mooieplaatsen.nl

Tips voor camperaars en motorrijders