Porto e Norte de Portugal

Informatie

Het district Porto e Norte de Portugal ligt, zoals de naam ook al aangeeft, in het noorden van Portugal. De belangrijkste stad is Porto, bekend vanwege de van daaruit over de hele wereld geëxporteerde portwijnen.

Routebeschrijving

Auto Lopen OV-laag Fietsen
opties weergeven Verberg de opties
Ophalen van de route......

De oude stad

Het oude deel van Porto is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een wandeling door de nauwe straatjes brengt je langs prachtige gebouwen en biedt fraaie uitzichten over de Douro.

Centrum van de port

Vanuit Porto kijk je over de Douro uit op Vila Nova de Gaia. Hier is het epicentrum van de wereldwijde porthandel. Bij de koop van een ticket voor de kabelbaan naar het klooster krijg je een tegoedbon voor een port in een van de vele portproeverijen.

Op en langs de Douro

Porto beschikt over 'antieke' trams die onder andere langs de Douro naar Foz de Douro rijden. In een slakkengangetje geniet je van deze rivier. En vanuit de talrijke rondvaartboten kunnen de bruggen over de Douro goed worden bekeken. Kortom, de Douro is een attractie op zichzelf.

De moderne stad

Porto kent een levendig modern deel waar zeer moderne warenhuizen zijn gehuisvest. En verspreid over dit deel van de stad liggen nog veel prachtige gebouwen die het bekijken waard zijn.