Porto e Norte de Portugal

Informatie

De betoverende regio Porto e Norte de Portugal is doordrenkt van geschiedenis en heeft authentieke en adembenemende landschappen. Bekend zijn de met wijngaarden bedekte heuvels van de Douro-vallei, een UNESCO-werelderfgoed, waar de beroemde portwijn wordt geproduceerd. Langs de rivier liggen pittoreske dorpjes waar je de wijnen kunt proeven bij historische wijnhuizen. Porto is de levendige hoofdstad van de regio met de kleurrijke Ribeira-wijk aan de rivier de Douro, de majestueuze Sé-kathedraal en het Palácio da Bolsa. Voor natuurliefhebbers biedt het district adembenemende mogelijkheden van de ruige bergen van het Peneda-Gerês National Park tot de uitgestrekte stranden langs de kust.
De regio omvat de districten Braga, Bragança, Porto, Viana do Castelo en Vila Real.

De oude stad

Het oude deel van Porto is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een wandeling door de nauwe straatjes brengt je langs prachtige gebouwen en biedt fraaie uitzichten over de Douro.

Centrum van de port

Vanuit Porto kijk je over de Douro uit op Vila Nova de Gaia. Hier is het epicentrum van de wereldwijde porthandel. Bij de koop van een ticket voor de kabelbaan naar het klooster krijg je een tegoedbon voor een port in een van de vele portproeverijen.

Op en langs de Douro

Porto beschikt over 'antieke' trams die onder andere langs de Douro naar Foz de Douro rijden. In een slakkengangetje geniet je van deze rivier. En vanuit de talrijke rondvaartboten kunnen de bruggen over de Douro goed worden bekeken. Kortom, de Douro is een attractie op zichzelf.

De moderne stad

Porto kent een levendig modern deel waar zeer moderne warenhuizen zijn gehuisvest. En verspreid over dit deel van de stad liggen nog veel prachtige gebouwen die het bekijken waard zijn.

Tips voor camperaars en motorrijders