Castilië-La Mancha

Castilië-La Mancha, een betoverende regio in het hart van Spanje, betovert bezoekers met zijn rijke geschiedenis en adembenemende landschappen. Ontdek de legendarische windmolens van Don Quichot in de glooiende velden van de regio. Verken de middeleeuwse charme van steden als Toledo, met zijn indrukwekkende kathedraal en historische oude stad. Laat je betoveren door de geplaveide straatjes van Cuenca, met zijn hangende huizen die op de rand van kliffen balanceren. En vergeet niet de heerlijke gastronomie van de regio te proeven, met zijn beroemde kazen, wijnen en traditionele gerechten. Castilië-La Mancha biedt een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger.

Hangende huizen

Hoog boven de Huecar hangen er huizen aan een rots bij Cuenca. Deze prachtige stad, waarvan de binnenstad op de Werelderfgoedlijst staat, is ook bekend vanwege de stalen brug die ontworpen is door Gustave Eiffel.

Gotische architectuur

De kathedraal van Cuenca staat op de Werelderfgoedlijst. De gotische architectuur is indrukwekkend en je kijkt je ogen uit in het interieur dat rijkelijk versierd is met religieuze kunstwerken, altaarstukken, kapellen en schilderijen van El Greco.

Mooie trajecten

Genietend omrijden

We zijn in Cuenza op zoek naar een camperplaats. Om daar te komen moeten we een flinke lus maken die ons twee keer langs de Huécar brengt. Maar aangekomen bij de camperplaats blijkt die verboden te zijn voor campers, Maar de route er naar toe was schitterend!

Duivelsraam

Via een prachtige route rijden we van Cuenca naar Albarracin. De route voert door de het natuurpark Serranía de Cuenca. Onderweg passeren we de bijzondere plek Ventano del Diablo en bezoeken we een dorp met een Nederlands tintje.

Tips voor camperaars en motorrijders