Fietstochten, een motorrit, een camperrit en mooie plaatsen

Noorwegen kent veel toeristische routes waarvan we al meerdere hebben gereden. De toeristische route Geiranger loopt globaal van Grotli in Innlandet naar Åndalsnes in Møre og Romsdal. Wij rijden deze route tot aan Eidsdal, waarna we een andere route zullen volgen.

Je vindt de film op pagina Møre og Romsdal.

We hebben de motor genomen voor een rit door Normandië. Het heuvelachtige gebied waar we doorheen rijden wordt door de gelijkenis met de Alpen Suisse Normande genoemd. Door dit gebied loopt een bewijzerde route die we deels rijden. De bergtoppen in Normandië komen echter niet boven de 300 meter uit.

Je vindt de film op pagina Normandië.

Op de terugweg vanuit Scandinavië zijn we neergestreken in de Lutte. Vanaf de camperplaats Erve Velpen gaan we op de fiets op verkenning door dit deel van Oost-Twente. De Fietsknoopapp brengt ons langs Oldenzaal en Losser en door een mooi natuurgebied.

Je vindt de film op pagina Overijssel.

Veel landen transformeren oude, niet meer in gebruik zijnde spoorlijnen om tot fiets- en/of wandelpaden. Zo ook in Spanje. De provincie Girona heeft ook dergelijke paden met de naam ‘Vies Verdes’ aangelegd. Wij rijden een deel van de route over een oud spoortraject tussen Palamós en Begur. Deze paden hebben het voordeel dat ze geen sterke stijging kennen en goed zijn te fietsen.

Je vindt de film op pagina Catalonië.

We zijn op bezoek in Albarracín, een middeleeuws stadje met goed bewaard gebleven architectuur, dat ooit een Moors koninkrijk was. Deze plaats komt voor op de lijst Los Pueblos màs de España. Het is niet verwonderlijk dat dit plaatsje ook nog op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Je vindt de film op pagina Aragón.

Ooit stond in Laval, hoog boven de rivier Mayenne, een houten kasteel van waaruit tol kon worden geïnd van de voorbijtrekkende reizigers. Tegenwoordig is het kasteel van steen en flink uitgebreid. Het stadje zelf is een historische plaats met prachtige huizen en zeker een bezoek waard!

Je vindt de film op pagina Pays-de-la-Loire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *