Wandelen, fietsen en mooie plaatsen

In 2022 vonden we een prachtige parkeerplaats in het Nerdal die als camperplaats kan worden gebruikt en nog niet in Campercontact stond. Nerdal maakt deel uit van het Innerdalen, het eerste natuurreservaat van Noorwegen dat in 1967 werd opgericht. Vanaf de parkeerplaats maakten we een wandeling omhoog naar de Innerdalshytta.

De film is te vinden op pagina Møre og Romsdal.

Er komen steeds meer fietspaden die over voormalige spoorlijnen lopen. Zo ook in Normandië waar we op de oude spoorlijn tussen Caen en Flers hebben gefietst. We reden over een deel van de zogenaamde Voie Verte de la Suisse Normande tussen Grimbosq en Clécy.

De film is te vinden op pagina Normandië.

Eveneens in Normandië bezochten we Clécy, een lieflijk dorpje waar men er alles aan doet om de bezoekende toeristen mee te nemen in de geschiedenis van het dorp. Aan de hand van oude ansichtkaarten worden diverse anekdotes verteld.

De film is te vinden op pagina Normandië.

Wie Begur bezoekt, zal het opvallen dat er een aantal afbeeldingen te vinden zijn waarop sigaren worden gerookt. Niet verwonderlijk, want dit plaatsje heeft een bijzondere relatie met Cuba. En wie de weg omhoog neemt naar het voormalige kasteel, wordt getrakteerd op een geweldig uitzicht over de omgeving.

De film is te vinden op pagina Catalonië.

Kustplaatsen werden in vroegere jaren nog wel eens aangevallen door zeerovers. Daarom werden er kastelen gebouwd ter bescherming van de inwoners. Onder zo'n voormalig kasteel ligt op een heuvel het kleine en schilderachtige Pals.

De film is te vinden op pagina Catalonië.

We zijn in Occitanië onderweg met de camper en rijden vanaf Mende richting Rodez. De route over de N88 blijkt een toeristische route te zijn met de naam Route Entre Lot et Truyère. Maar de Truyère zien we helaas niet, in tegenstelling tot de Lot.

De film is te vinden op pagina Occitanië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *