Bourgogne-Franche-Comté, Auvergne-Rhône-Alpes en Aragón

We zijn onderweg vanaf Saint-Louis naar Belfort. De D419 voert ons door een gebied dat door de eeuwen heen steeds gewisseld is van nationaliteit. Veel plaatsnamen zijn van Duitse oorsprong.

De film is te vinden op pagina
Bourgogne-Franche-Comté
.

In de Jura rijden we over de D14 die in de wegenkaart van Michelin als mooi staat gemarkeerd. We laten het traject zien tussen Forens en Trébillet waar de D14 over gaat op de D1084.

De film is te vinden op pagina
Auvergne-Rhône-Alpes.

Het plaatsje Marcigny was tijdens de 100-jarige oorlog nog omringd door wallen maar die werden in 1603 verwijderd om uitbreiding mogelijk te maken. De Godsdienstoorlogen hadden de stad verwoest, maar een inwoner bracht redding.

De film is te vinden op pagina Bourgogne-Franche-Comté.

Het kleine stadje Mirambel werd ooit gesticht door de Moren en vervolgens door de Tempeliers heroverd die er een verdedigingsmuur omheen plaatsten.

De film is te vinden op pagina Aragón.

Het hoog op een berg gelegen Morella is een prachtige stad in de provincie Castellón in de regio Valencia. Het staat bekend om zijn historische betekenis, pittoreske straatjes en prachtige landschap.

De film is te vinden op pagina Valenciana.

Strategisch gelegen overziet het kasteel van Morella de omgeving. Oorspronkelijk stamt het uit de 10e eeuw maar in de 13e en 14e eeuw werd het aanzienlijk uitgebreid.

De film is te vinden op pagina Valenciana.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *