Camperroutes en mooie plaatsen

Baden was vroeger een privilege voor de rijke upperclass. De Schotse Robert MacFie stichtte in 1877 aan de kust bij Ljungskile een dorpje dat een badplaats moest worden waar de gasten konden wonen en baden in koud en warm water. Het plaatsje werd Lyckorna genoemd.

Je vindt de film op pagina Västra Götalands län.

Gelegen aan het toenmalige IJsselmeer was Huizen al in de middeleeuwen een vissersdorp. Tegenwoordig zijn het vooral de toeristen die voor inkomsten zorgen, zoals in het Nautisch Kwartier waar moderne huizen zijn neergezet in de oude stijl.

Je vindt de film op pagina Noord-Holland.

We zijn met de camper onderweg van Molde naar Kristiansund. Voor een deel voert de route over de Atlanterhavsvegen, een toeristische weg die langs de westkust slingert en over tal van bruggen van eiland naar eiland hopt.

Je vindt de film op pagina Møre og Romsdal.

De camper is ook ons vervoermiddel wanneer we reizen tussen Dénia en Jávea over de CV-736. De route voert ons door het nationaal park Montgó. Het is geen lang traject, maar doordat de route over een bergkam voert, is een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee gegarandeerd.

Je vindt de film op pagina Valencia.

Het schilderachtige Pont-l’Évêque is tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het grootste deel verwoest geweest. Maar tegenwoordig straalt het weer als ooit met de vele vakwerkhuizen die de stad rijk is.

Je vindt de film op pagina Normandië.

Het stadje Cantavieja staat niet voor niets op de Spaanse lijst van mooiste dorpen. Hier verschansten zich ooit de Tempeliers. Van hun kasteel is niets meer over en het heeft plaats gemaakt voor Golgotha, een klein park met de staties van de kruisiging van Jezus.

Je vindt de film op pagina Aragón.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *