Nederland, Noorwegen en Spanje

Rond de Kagerplassen staan tal van prachtige molens. Wij hebben de fiets gepakt voor een rondje rond deze plassen en leren meer over de geschiedenis van dit gebied. Een veerpontje brengt ons  uiteindelijk weer terug naar de camperplaats.

De film is te vinden op pagina Zuid-Holland.

Zoals zoveel plaatsen is ook Guadalest ontstaan rondom een kasteel dat bovenop een rots ligt is gebouwd. De mensen zochten in de oude wijk Arrabel bescherming van het fort. In de loop van de tijd groeide het plaatsje uit. Tegenwoordig telt het plaatsje talloze musea en is het opgenomen op de lijst van 100 mooiste dorpen in Spanje.

De film is te vinden op pagina Valencia.

Europa telt tal van vestingsteden die vaak met bijzondere patronen gebouwd zijn. Een van de best bewaarde is Naarden. Meerdere malen is er om de stad gestreden. Het in de karakteristieke stervorm gebouwde plaatsje telt nog vele historische monumenten.

De film is te vinden op pagina Noord-Holland.

In Noorwegen hebben we ook een vestingstad bezocht. Hier zien we niet de stervorm zoals we die van Naarden kennen. Koning Fredrik II stichtte een stad om zichzelf en de bewoners te beschermen en noemde die naar zichzelf: Fredrikstad. De oude binnenstad herbergt nog steeds tal van prachtige oude huizen.

De film is te vinden op pagina Viken.

Vroeg in het jaar bezochten we Spanje en ontdekten toen dat fietsen in die periode heel ontspannen kan zijn. Er was nauwelijks verkeer op de weg toen we de fiets namen voor een rit door de Sierra de Albarracín. Ons reisdoel was de waterval Cascada Batida en de zoutvelden Salinas de Royuela.

De film is te vinden op pagina Aragòn.

In Noorwegen reisden we vanaf Tresfjord naar Mittet. De route voerde ons voor het grootste deel rondom het Romsdalsfjord. We hadden eindelijk eens zonnig weer. Onderweg bleek maar weer eens hoe goed je moet opletten op de Noorse wegen.

De film is te vinden op pagina Møre og Romsdal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *