Fietsen, wandelen en mooie plaatsen

In het bergachtige landschap tussen Gålå en Skei heeft vroeger een avonturier rondgezworven die verhaalde over ontmoetingen met trollen en andere wezens tijdens zijn tochten. Naar deze legendarische figuur is een toeristische route vernoemd met de naam Peer Gyntvegen. Wij rijden deze route die over een onverharde weg leidt.

Je vindt de film op pagina Innlandet.

Naast het natuurreservaat Reinheimen National Park in Billingen ligt een camperplaats. Vanaf daar leidt een wandelpad  omhoog het park in om aan te komen bij een kloof die je via een ingeklemde rotsblok kunt oversteken. Wij maakten deze bijzondere wandeling en leerden onderweg allerlei wetenswaardigheden over de omgeving.

Je vindt de film op pagina Innlandet.

Vanuit de camping in Mittet aan het Langfjorden fietsen we omhoog naar Skrokken waar aan het eind van de weg een parkeerplaats ligt. Hier starten diverse wandelroutes. Daarnaast bekijken we in Mittet het lokale Oude Schooltje dat tegenwoordig een museum is.

Je vindt de film op pagina Møre og Romsdal.

In de Franse regio Centre - Val-de-Loire ligt Senonches. In de Middeleeuwen was dit een strategisch gelegen regio waar Hugues II, heer van Châteauneuf en Senonches, ter bescherming een kasteel en een uitkijktoren liet bouwen. De uitkijktoren heeft in de loop van de tijd een andere bestemming gekregen.

Je vindt de film op pagina Centre - Val-de-Loire.

Ingeklemd tussen bergen ligt het kleine plaatsje Flåm dat jaarlijks druk bezocht wordt door toeristen die voor een groot deel met een cruiseschip arriveren. Dé attractie van Flåm is de Flåmsbana, een van de steilste treintrajecten ter wereld. Tijdens een eerder bezoek maakten we al eens een reis met deze bijzondere trein.

Je vindt de film op pagina Vestland.

Tijdens ons verblijf aan het Tresfjord bleek het mogelijk om met de fiets dit fjord te ronden. Bij Vikebukt probeerden we nog een prehistorische grafheuvel te vinden en bij het dorp Tresfjord bekijken we nog het prachtige kerkje.

Je vindt de film op pagina Møre og Romsdal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *