Scandinavië, Frankrijk en Nederland

Het kleine vissersplaatsje Fjällbacka is bekend van de imposante kloof Kungsklyftan die het decor was voor een film. Het plaatsje is tevens de woonplaats van de schrijfster Camilla Läckberg. En Ingrid Bergman kwam hier graag vakantie vieren.

De film is te vinden op pagina Västra Götalands län.

De stad van de 24-uurs race Le Mans heeft een prachtige binnenstad die vaak decor was voor Franse films. Van de verdedigingswerken rondom de stad is in de loop van de tijd veel verloren gegaan.

De film is te vinden op pagina Pays-de-la-Loire.

Odense, de derde stad van Denemarken heeft tussen 2015 en 2020 een ware metamorfose doorgemaakt. Deze geboorteplaats van Hans Christiaan Andersen besteedt veel aandacht aan de sprookjesverteller. En ons bezoek viel samen met een studentenfeest.

De film is te vinden op pagina Syddanmark.

In 1994 werden in Lillehammer de Olympische Winterspelen georganiseerd. In de stad herinnert nog veel aan dit evenement. Een wandeling door de gezellige straten brengt je langs talrijke prachtige houten huizen.

De film is te vinden op pagina Innlandet.

De Heren van Warmond hebben een grote stempel gedrukt op het dorp Warmond. Dit plaatsje heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Van veel historische monumenten kun je dat nog aflezen.

De film is te vinden op pagina Zuid-Holland

Aan de kortste rivier van Frankrijk ligt het schilderachtige Veules-les-Roses. Beroemde schrijvers en kunstenaars, zoals Victor Hugo, bezochten dit plaatsje al. Niet voor niets is het een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

De film is te vinden op pagina Normandië.

We rijden een route kriskras door de gemeente Tanum. We vertrekken vanuit Grebbestad om via het Vitlycke Museum en Fjällbacka te eindigen in Hamburgsund.

De film is te vinden op pagina Västra Götalands län.

 

Bij Tanum zijn rotstekeningen uit de bronstijd gevonden. Sinds 1994 is het vondstengebied opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Het bijhorende Vitlycke Museum geeft een uitgebreid beeld van het leven in de bronstijd.

De film is te vinden op pagina Västra Götalands län.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *