Scandinavië en Frankrijk

Normandië staat bekend om de krijtrotsen. Aan deze kust ligt het kleine vissersdorp Yport dat een lange geschiedenis als vissersplaats heeft. In de lokale kerk wordt daar met prachtige decoraties aandacht aan gegeven.

De film is te vinden op de pagina Normandië.

Frankrijk hanteert een lijst van Les Plus-Beaux-Villages-de-France en het historische plaatsje Sainte-Suzanne is er één van. Maar dit mooie plaatsje staat ook op de lijst van plaatsen met een bijzonder karakter. En bijzonder is dit plaatsje zeker, want je kunt er gratis geschiedenisles krijgen.

De film is te vinden op de pagina Pays-de-la-Loire.

Een bezoek aan Noorwegen is niet compleet zonder een bezoek aan  de oude handelspost Lærdalsøyri aan het Sognefjord. Dit dorp is bijna een openluchtmuseum dat vol staat met prachtige houten huizen. Helaas heeft een grote brand in 2014 veel van deze prachtige huizen in de as gelegd en vele mensen dakloos gemaakt. Maar er valt nog genoeg te bewonderen!

De film is te vinden op de pagina Vestland.

We hebben tijdens ons bezoek aan Noorwegen heel wat toeristiscvhe routes gereden. Eén daarvan is de route Sognefjellet over de hoogste bergpas van Noorwegen. Onderweg nemen we de tijd om een afgelegen berghut te bekijken die in de 19e eeuw door de filosoof Wittgenstein werd bewoond.

De film is te vinden op de pagina's Vestland en Innlandet.

We fietsen tijdens onze vakantie heel wat af. In Zweden namen we de fiets voor een trip langs de scherenkust van Bohuslän. Vanaf het Capri natuurreservaat reden we zuidwaarts naar het op een eiland gelegen Öddö. Onderweg passeerden we Strömstad dat bekend staat vanwege de garnalenvisserij.

De film is te vinden op pagina Västra Götalands län.

Denemarken telt veel kastelen. Op het eiland Seeland gingen we met de fiets langs twee bijzondere kastelen in de regio Hovedstaden. Het ene kasteel is het grootste renaissancegebouw in Scandinavië en het andere is één van de kastelen in beheer van de Deense koninklijke familie.

De film is te vinden op pagina Hovedstaden.

Het dorp Geiranger ligt aan het bekendste fjord van Noorwegen. Een instabiele bergwand maakt dat de inwoners moeten leven met de angst voor een tsunami. Het weerhoudt de toeristen er echter niet van dit plaatsje te bezoeken.

De film is te vinden op pagina Møre og Romsdal.

Aan de Zweedse kust liggen een aantal plaatsen die in het verleden geliefde badplaatsen waren. Het prachtige kuuroord Gustafsberg, dat op een steenworp afstand van Uddevalla ligt, was zo'n kuuroord voor mensen met een goed gevulde portemonnee. Vanuit die Uddevalla kwamen de gasten per koets of boot om hier te kuren.

De film is te vinden op pagina Västra Götalands län.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *