Frankrijk, Noorwegen en Luxemburg

We zijn in de Jura onderweg van Arbois naar Montrond. We nemen daarvoor de D469 die ons na Arbois, dat een oud vestingplaatsje is, door een prachtig decor voert.

De film is te vinden op pagina Bourgogne-Franche-Comté.

Het rustige plaatsje Sillé-le-Guillaume is opgenomen op de lijst van plaatsen met een bijzonder karakter. Het kasteel kent een lange geschiedenis en is een tijdlang het gemeentehuis geweest.

De film is te vinden op pagina Pays-de-la-Loire.

Op de grens tussen Mayenne en Sarthe rijden we met de motor een route over landelijke wegen. Onderweg passeren we het plaatsje Sillé-le-Guillaume dat op de lijst met plaatsen met een bijzonder karakter staat.

De film is te vinden op pagina Pays-de-la-Loire.

De kabeljauwvangst was jarenlang dé bron van inkomsten voor Fécamp. Maar toen die bron opdroogde, kwam gelukkig het toerisme opzetten. En de toeristen komen ook voor het Palais Bénédictine.

De film is te vinden op pagina Normandië.

We hebben de fiets genomen voor een tocht vanaf Lærdalsøyri naar Borgund. De route voert ons over de oude weg waar tegenwoordig alleen nog toeristen rijden die de weg kennen.

De film is te vinden op pagina Vestland.

De toeristische route Hardangervidda voert over het plateau met dezelfde naam. Ons vertrekpunt ligt iets eerder bij de Hardangerbrug en onderweg passereren we de Vøringsfossen, de beroemdste waterval van Noorwegen.

De film is te vinden op pagina Vestland en Viken.

De staafkerk van Borgund is de bekendste van de 28 staafkerken die Noorwegen telt. De kerk met prachtig houtsnijwerk is alleen te bekijken na het betalen van entree, maar wij beschikken nog over oude opnamen.

De film is te vinden op pagina Vestland.

De oudste stad van Luxemburg is een gezellige stad. Echternach was ook de plaats die de heilige Willibrordus ooit uitkoos om een abdij te stichten. In de crypte van de abdijkerk ligt hij opgebaard.

De film is te vinden op pagina Echternach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *