België, Luxemburg, Nederland en Noorwegen

Een bezoekje aan et historische Kortrijk kun je ook zien als een reis in de geschiedenis van Vlaanderen. Deze mooie plaats kent een bewogen geschiedenis en de bevolking heeft lang moeten vechten voor haar vrijheid. In de Sint Maartenskerk wordt deze geschiedenis prachtig in beeld gebracht. En een wandeling door deze plaats brengt je ook door het Begijnhof dat op de Werelderfgoedlijst staat.

De film is te vinden op pagina West-Vlaanderen.

We waren nog niet vaak in Luxemburg. Maar in 2022 hadden we de kans om tijdens een camperweekeinde met vrienden een tweetal plaatsen te bezoeken. Dat was op de eerste plaats het lieflijke plaatsje Diekirch. Deze plaats heeft iets met ezels, want door de hele plaats kom je ze tegen. Als decoratie bij een fontein, op het balkon van een woonhuis of gewoon als standbeeld. Ja zelfs op de kerktoren waar de weerhaan is vervangen door een ezel!

De film is te vinden op pagina Diekirch.

Ons verslag van de camperreis door Friesland en fietstochten langs een aantal van de elf steden langs de Elfstedenroute sluiten we af met een bezoek aan Sneek. Dit stadje is vooral bekend van de Waterpoort, de laatste van de poorten die een militaire functie hadden tijdens de strijd tussen de Vetkopers en Schieringers. Maar er is veel meer te zien!

De film is te vinden op pagina Friesland.

Onze trip door Noorwegen bracht ons onder andere naar Bergen. De route die we namen was zoveel mogelijk over toeristische wegen. Zo ook de route over de Kvamskogen, ook weer aangemerkt als een Nasjonale Turistveger. Na Nordheimsund bezochten we al de eerste attractie, de waterval Steindalsfossen.

De film is te vinden op pagina Vestland.

Omdat Bergen geen camperplaatsen heeft en de dichtstbijzijnde camping nog op 15 kilometer afstand van Bergen ligt, kozen we voor een standplaats bij de Ikea van Bergen. Vanaf daar bezochten we per fiets de stad Bergen. De route voert ons langs een blauwgekleurd fjord en over het museumterrein van de oude stad Bryggen.

De film is te vinden op pagina Vestland.

Wie Bergen in Noorwegen bezoekt, moet weten dat deze stad de meeste regenval van Noorwegen kent. Niet voor niets is er het gezegde dat de kinderen met een paraplu in de hand worden geboren. Maar ons bezoek vindt plaats onder een stralende zon. En daarnaast treffen we het omdat op dat moment een vierjaarlijks boogschutterstoernooi wordt gehouden.

De film is te vinden op pagina Vestland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *