Kasteelruïne, werelderfgoed, camperroutes en Nazisymbolen

Met zijn kasteelruïne, de romaanse kapittelkerk Saint-Hilaire, een oude priorij en zijn 18e-eeuwse gemeentehuis is Semur-en-Brionnais een zeer harmonisch historisch geheel.

De film is te vinden op pagina Bourgogne-Franche-Comté.

De Catalaanse stad Tarragona staat op de Werelderfgoedlijst. De overblijfselen uit de Romeinse periode liggen verspreid door de stad en worden gezien als één monument. Vooral het amfitheater is indrukwekkend.

De film is te vinden op pagina Catalonië.

We maken een fietstocht door Naturpark Eifel die meer op mountainbiken lijkt. Een stevige fiets is vereist (en het liefst met ondersteuning), maar dan wordt je wel getrakteerd op een prachtige blik op het stuwmeer. De route eindigt in het spookdorp Wollseifen en het voormalige Nazicomplex Vogelsang.

De film is te vinden op pagina Noordrijn-Westfalen.

We zijn onderweg vanaf Le Pouzin naar Privas. De route voert ons langs de waterscheiding die de Ouvèze en de Ardèche van elkaar scheidt en gaat o.a. door Parc Naturel Régional des Monts d’Ardèche.

De film is te vinden op pagina Auvergne-Rhône-Alpes.

We zijn met de camper onderweg naar Bergerac.  Ons vertrekpunt ligt in het departement Lot en het reisdoel in het departement Dordogne. De route voert over prachtige wegen en mooie dorpjes. We ontdekken een interessante weg langs mooie plaatsen die in de Michelingids (nog) niet groen is gemarkeerd.

De film is te vinden op pagina Occitanië en Nouvelle-Aquitaine.

We zijn vanaf Randsverk onderweg naar de Peer Gynt Vegen. De route voert door het Sjoadal en onderweg passeren we een prachtig houten kerkje, een ‘brocante’ en een trollendorp.

De film is te vinden op pagina Innlandet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *