Deltawerken, werelderfgoed en katholieke feesten

We zijn in El Saler wanneer als afsluiting van het Fallas feest een pop wordt verbrand. Deze poppen worden speciaal gemaakt voor dit feest.

De film is te vinden op pagina Valencia.

Net als in veel andere Spaanse steden worden in Lleida ook processies gelopen in de Semana Santa, de heilige paasweek voorafgaand aan Pasen. Wij woonden de eerste bij tijdens tijdens Domingo de Ramos, Palmzondag.

De film is te vinden op pagina Catalonië.

We reizen vanuit Trøndelag naar Randsverk in Innlandet. Het eerste deel van de route loopt deels over de toeristische route Trollheimen. Het tweede deel betreft een route die in het verleden door diverse koningen is gebruikt en de naam Kongevegen heeft gekregen.

De film is te vinden op paginas Møre og Romsdal, Trøndelag en Innlandet.

.

Hoog boven de Huecar hangen er huizen aan een rots bij Cuenca. Deze prachtige stad, waarvan de binnenstad op de Werelderfgoedlijst staat, is ook bekend vanwege de stalen brug die ontworpen is door Gustave Eiffel.

De film is te vinden op pagina Castilië-La Mancha.

Na de watersnoodramp van 1953 werden in zuidwest-Nederland beschermende maatregelen genomen. Wij rijden langs deze Deltawerken vanaf Walcheren naar Voorne-Putten.

De film is te vinden op pagina Zeeland en Zuid-Holland.

Een camperrit door de Nordeifel. We zijn onderweg vanaf de Ordensburg Vogelsang naar het mooie plaatsje Monschau en de route voert globaal langs de Roer, oftewel in het Duits Ru(h)r.

De film is te vinden op pagina Noordrijn-Westfalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *