Kerstsfeer, een Romeinse weg, een overstroming en mooie plaatsen

In de Romeinse tijd is een weg aangelegd die de Rhône en de Durance met elkaar verbindt. Aan die route lag toen al Die. Wij rijden vanaf Die langs de Drôme over de D93 naar Crest.

De film is te vinden op pagina Auvergne – Rhône-Alpes.

We vertrekken vanaf de camperplaats bij Nerdal in het Innerdalen voor een tocht naar Gjøra. Het eerste deel van de route laat ons genieten van de prachtige natuur in de vallei Innerdalen.

De film is te vinden op pagina Møre og Romsdal.

Spanje en Portugal maken een echt feest van Kerstmis. Wie in deze periode in die landen is, moet zeker niet verzuimen om eens de vele kerststallen te bewonderen die in de kerken worden opgebouwd. Wij bezochten een diorama in Vélez-Rubio.

De film is te vinden op pagina Andalusië.

Op diverse plekken zijn mooie wandelpaden in kloven te vinden. Bij Relleu wordt er nog een aangelegd in de nabijheid van een voormalig stuwmeer. Deze Pasarelas del Pantano is voor een deel gereed en eindigt vooralsnog bij een glazen uitkijkpunt.

De film is te vinden op pagina Valencia.

Sommières is een schilderachtig stadje in het zuiden van Frankrijk. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, middeleeuwse architectuur en prachtige omgeving. De bourgeoisie maakte fortuin met de lakenhandel, ververijen, glasfabrieken en landbouw.

De film is te vinden op pagina Occitanië.

Het stadje Pézenas kent een rijke geschiedenis, zoals blijkt uit het historische centrum, een decor van woningen uit het einde van de Middeleeuwen en talrijke herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw.

De film is te vinden op pagina Occitanië.

Gelegen langs een oude weg en aan de oever van de Olef ligt het gelijknamige plaatsje verscholen. Olef werd de eerste plaats die in Noordrijn-Westfalen mocht profiteren van een wet ter bescherming van monumenten.

De film is te vinden op pagina Noordrijn-Westfalen.

Op de plek waar de rivieren Ulft en Olef samenkomen, ligt het idyllische plaatsje Gemünd. In 2021 werd deze plaats getroffen door een ramp waarvan de gevolgen tot op de dag van vandaag nog zijn te zien.

De film is te vinden op pagina Noordrijn-Westfalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *