Noord-Brabant
Weinig mensen zullen weten dat Brabant is afgeleid van Braecbant, wat drassig land betekent. Maar gelukkig valt het tegenwoordig mee met de drassigheid, want grote delen zijn bebost en daarmee verlost van een teveel aan water. Tot aan de 17e eeuw heeft Noord-Brabant deel uitgemaakt van het Hertogdom Brabant, waarvan tegenwoordig het grootste deel in België ligt. In Brabant komen nog veel woeste gronden voor zoals stuifzandgebieden en heidevelden. De Kempen en de Biesbosch zijn voor toeristen, naast steden als 's-Hertogenbosch, Breda en Tilburg, de meest bekende bestemmingsoorden. De dorpjes in Noord-Brabant zijn nagenoeg allemaal identiek met in het midden de katholieke kerk, aan de ene kant de school en aan de andere kant, nog veel belangrijker voor de Brabanders, de kroeg. Alleen Limburg kent eenzelfde dorpsindeling.
Karakteristiek marktplein
De vestingstad Geertruidenberg met zijn karakteristieke marktplein was ooit een belangrijk handelscentrum. In de 16e en 17e eeuw vormde het een deel van de Zuiderwaterlinie om de Fransen tegen te houden.
Maas en Waal
Vanuit Oijen fietsen we een rondje door het Land van Maas en Waal en steken regelmatig met een veerpont over tussen Noord-Brabant en Gelderland.
Door een wijziging in de knooppunten kan de route van de app helaas niet meer getoond worden.
Westen en zuiden
Zuid van de Biesbosch fietsen we een rondje vanuit Oud-Drimmelen over Moerdijk. Onderweg passeren we plaatsjes met een relatie tot het Huis van Oranje en bekijken we de Moerdijkbruggen over het Hollands Diep, een belangrijke verbinding tussen het westen en het zuiden van ons land.
Door een wijziging in de knooppunten kan de route van de app helaas niet meer getoond worden.