Limburg, Le Gard, Hérault en Lozère

Het Rooms-katholieke Limburg beschikt over zo'n 3.500 kruisen en kapellen die langs de weg en velden staan. Aan veel van deze monumenten zit een geschiedenis vast. We fietsen met de brochure van de Stichting Kruisen en kapellen langs de kruisen en kapellen in de gemeente Bergen. De eerste route voert noordwaarts richting Afferden en Siebengewald, de tweede zuidwaarts richting Wellerlooi en De Hamert.

Beide films zijn te vinden op de pagina Limburg.

Het plaatsje Saint-Jean-du-Gard leefde vroeger van de kastanjes. Tegenwoordig moeten ze het vooral hebben van de toeristen die met een beetje geluk kunnen genieten van lokale festiviteiten zoals een containerrace.

De film is te vinden op pagina Occitanië.

We fietsen langs twee idyllische plaatsjes die op de maan gelegen lijken te zijn. Salasc telt slechts zo’n 190 inwoners en Mourèze ligt in een keteldal. Deze plaats is bekend vanwege het Cirque de Mourèze, een bijzonder natuurfenomeen. Het cirque is omringd door rotsen die met een hoogte van 170 tot 530 meter. De vormen hebben namen als de duivel, de slang, de kikvors, de sfinx, de non, de zebra etc. We bezochten het cirque al eens eerder.

Beide films zijn te vinden op pagina Occitanië.

Na ons bezoek aan Florac nemen we de N106 richting Mende. De route voert ons door de Corniche des Cévennes, een voormalige koninklijke route in Frankrijk die wordt gevormd door de hoogste plaatsen van de Cevennen in het Nationaal Park Cevennen. We rijden over de Col de Montmirat tot aan Balsièges door een van de dunst bevolkte gebieden van Frankrijk.

De film is te vinden op de pagina Occitanië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.