Westfriesland, Limburg en Beieren

Fietsen in Westfriesland staat garant voor het bekijken van veel bijzondere en prachtige (gerestaureerde) boerderijen en andere huizen. Een grote concentratie van dergelijke huizen vormt het dorp Twisk dat niet voor niets een beschermd dorpsgezicht is.

De film is te vinden op pagina Noord-Holland.

Medemblik is het kleinste van de havenplaatsen in Westfriesland. De historie verhaalt van de strijd tegen, maar ook van voorspoed dankzij het water. Het kasteel van Medemblik vervulde tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol als opslagplaats van de Nachtwacht van Rembrandt.

De film is te vinden op pagina Noord-Holland.

Aan de buitenbocht van de Maas op de meest gunstige plek voor een oversteek ligt Well. Deze locatie was gunstig voor de economische ontwikkeling. Well herbergt een historisch kerkhof op de plek waar ooit de oude Sint Vituskerk stond. De vroegere bewoners van het prachtig kasteel waren van groot belang voor dit mooie plaatsje dat sinds een paar jaar de woonplaats is van Wim.

De film is te vinden op de pagina Limburg.

De Maas is een regenrivier en kan dus flink in waterstand variëren. Na de recente overstromingen zijn tal van maatregelen getroffen om nieuwe overstromingen te voorkomen. Het kasteel van Well is onherroepelijk met de Maas verbonden. Helaas is het kasteel zelf niet te bezichtigen.

De film is te vinden op de pagina Limburg.

We rijden met de camper een deel van de Romantische Straße van zuid naar noord tussen de plaatsen Rothenburg o/d Tauber en Tauberbischofsheim.

De film is zowel te vinden op pagina Beieren als pagina Baden-Württemberg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *