Oostenrijk

Informatie

Oostenrijk is voor velen het land van de bergen. Het land ligt voor 68% boven de 500 meter. Prachtige motortochten zijn er te maken, maar ook mooie plaatsen te bezoeken. Oostenrijk is opgedeeld in negen deelstaten.

Camperland

Oostenrijk als camperland

Info camper

Van Oostenrijk kan helaas niet gezegd worden dat het campervriendelijk is. Vaak zal gebruik gemaakt moeten worden van campings. Ben je op doorreis door Oostenrijk, dan mag je maximaal één dag overnachten buiten een camping of camperplaats. Maar niet in Wenen, Tirol of in de Nationale Parken.  Oostenrijk is ook streng waar het het toelaatbare gewicht van de camper betreft!

Motorland

Oostenrijk als motorland

Info motor

De Alpenpassen zijn bij uitstek het toergebied van Oostenrijk. De wegen zijn veelal van uitstekende kwaliteit.

Een verkeersregel die afwijkt is de regel dat automobilisten motoren mogen inhalen als er een inhaalverbod geldt. Andersom mag dat niet.

En in een file mogen alleen stilstaande auto's voorzichtig ingehaald worden.

Op snelwegen is het verboden om tussen de files door te rijden. Deze ruimte is nl alleen bedoeld voor hulpdiensten.

Nog voor de zomer van 2021 worden de straffen voor snelheidsovertredingen aangepast. Het huidige maximale boetebedrag van 2.180 euro wordt dan naar 5.000 euro opgetrokken. Ook kan sneller een rijverbod worden opgelegd. Bij extreme snelheidsovertredingen kan ook sneller onteigend worden. Deze maatregelen gelden ook voor buitenlanders. Wees gewaarschuwd!

Andere sites

Ga voor meer gedetailleerde informatie naar de websites van
de NKC, ANWB en/of KNMV.

Tips voor camperaars en motorrijders