Friesland

Friesland

De qua oppervlakte grootste provincie van Nederland is een vakantiebestemming bij uitstek. Vooral Duitsers weten deze waterrijke provincie goed te vinden.  Het is ook de enige provincie met een officiële eigen taal, wat ze daar maar al te graag laten horen.  Het aantrekkelijke van Friesland is de verscheidenheid aan landschappen, zoals het Waddengebied, de Veenpolders en Gaasterland. In Friesland is ook veel aandacht voor de lokale tradities en folklore. Kortom, een prachtige vakantiebestemming, ook voor Nederlanders!

Evenement

Hindeloopen is een van de elf steden die tijdens de traditionele Elfstedentocht worden aangedaan. Wij bezochten dit stadje op het moment dat er demonstraties van volksdansen en optredens waren.

Museumbezoek

Wie Hindeloopen bezoekt, kan niet om een bezoek aan het 1e Friesche Schaatsmuseum heen. Dit unieke museum is het grootste en meest complete op dit gebied. En voor de prijs hoef je het niet te laten.

Fries toeristendorp

Eernewoude, oftewel in het Fries Earnewâld, is een dorp in de gemeente Tietjerksteradeel. Het dorp grenst aan het Nationaal Park De Oude Venen en is een etappeplaats bij het skûtsjesilen. In de Hervormde kerk staat een prachtige preekstoel die de verbondenheid met het water toont.

Mooie fietsroutes

De Oude Venen

Vanuit Earnewâld maken we een fietstocht die deels door het Nationaal Park De Alde Feanen (de Oude Venen) voert. Onderweg zien we veel prachtige huizen die zo’n typisch Friese uitstraling hebben.

Tips voor camperaars en motorrijders