Nouvelle-Aquitaine

Nouvelle-Aquitaine

Door de samenvoeging van de regio's Aquitaine, Limousin en Poitou-Charentes is deze grote nieuwe regio ontstaan.

Belvès

Mooi dorp

Op de lijst van “les plus beaux villages de France” staat ook de naam van het dorpje Bèlves dat maar rond de 1400 inwoners telt.

Beynac-Cazenac

Hooggelegen kasteel

Op een 150 meter hoge rots boven het plaatsje Beynac-Cazenac ligt een kasteel dat heeft gediend als decor in een film over het leven van Jeanne d’Arc.

Cadouin

Muziekfeest

Tijdens een van onze motortochten door de Dordogne kwamen we door Cardouin, waar net een 'Concours de Fanfare' plaatsvond.

La Roque-Gageac

Rampplaats

Als een langgerekt lint ligt La Roque-Gageac langs de Dordogne. In 1957 voltrok zich hier een kleine ramp.

Oradour-sur-Glane

Gedenkplaats

Het gedenkdorpje Oradour-sur-Glane kan niet echt als een mooie plaats door het leven gaan. Toch hebben we gemeend deze plaats op de website op te moeten nemen. Dit plaatsje werd tijdens WOII door de Duitsers uitgemoord. Tegenwoordig is het een gedenkplaats die waarschuwt voor de gruwelen van de oorlog. Onderstaande film is een korte documentaire over de gruweldaden van de Duitsers.

Parthenay

Mooie citadel

Het middeleeuwse plaatsje Parthenay lag voor veel pelgrims op de route naar Santiago de Compostella. De citadel ligt op een puntige rots en was goed te verdedigen. Het kasteel De Richemont is echter een ruïne.

Mooie fietsroutes

FT Limousin

Gratie voor gevangenen

We fietsen vanaf Cheirroux naar Saint-Leonard-de-Noblat, een stad die ontstond rond de edelman Leonardus de Noblat. Als kluizenaar leefde hij hier en maakte gebruik van een privilege van de koning. Pelgrims op weg naar Santiago houden hier graag halt.

FT Deux-Sèvres

Fietstocht met mini-concert

We fietsen een rondje door het departement Deux-Sèvres en bezoeken onderweg Parthenay. De fietstocht sluiten we af met een diner in Café de l’Union in Sauvrais, waar Michel en Nicole ons verrassen met een muzikaal optreden.

Tips voor camperaars en motorrijders