Plus Beaux Villages de France, fietsen en een Elfstedenplaats

Kunstenaarsstadje

Eén van de oudste plaatsen in Occitanië, dat ook nog eens opgenomen is op de lijst 'Plus Beaux Villages de France', is Cordes-sur-Ciel. Het plaatsje ligt tegen een kegelvormige heuvel opgebouwd. Aan de meerdere omwallingen is te zien dat het plaatsje in de loop van de tijd steeds moest uitbreiden. En zoals in zoveel van dergelijke mooie plaatsen hebben zich ook hier kunstenaars gevestigd.

De film is te vinden op pagina Occitanië.

Gevrijwaard van de pest

Hoog gelegen op een heuvel ligt het prachtige plaatsje Puycelsi. Het plaatsje heeft al jarenlang een verdiende plek op de lijst 'Plus Beaux Villages de France'. Door de hoge ligging bleef dit dorp gespaard van de pest. Veel van de inwoners leefden eind 19e eeuw van de verkoop van spindels.

De film is te vinden op pagina Occitanië.

In opdracht van een prinses

Aan de voet van twee kastelen, met een prachtig uitzicht op de Aveyron, ligt het prachtige plaatsje Bruniquel. Volgens een legende is het gebouwd in opdracht van prinses Brunhilda. Niet voor niets is ook dit plaatsje opgenomen op de lijst 'Plus Beaux Villages de France'.

De film is te vinden op pagina Occitanië.

Fietstocht in de herfst

In de herfst van 2021 namen we de fiets voor een tocht langs de Semois, oost van Bouillon. Helaas voerde de route niet langs deze rivier, maar konden we ze op sommige plekken wel zien. Wat we niet wisten was dat in de herfst veel boswerkzaamheden plaatsvinden waardoor de paden niet altijd even goed berijdbaar zijn. Maar tussen de herfstkleuren is het desondanks genieten.

De film is te vinden op pagina Luxemburg.

Romantisch reizen

We hebben al eerder delen van de bekende Romantische Straße  op de grens van Baden-Württemberg en Beieren gereden. Voor dit deel van de route starten we in Rothenburg o/d Tauber om zuidwaarts te rijden richting Feuchtwangen. Onderweg passeren we onder andere Schillingsfürst en Dombühl. Het laatstgenoemde plaatsje is een zogenaamde marktstad.

De film is te vinden op pagina Beieren.

De kleinste van de elf steden

Het mooie vestingstadje Sloten is de kleinste van de elf steden die door de beroemde en beruchte Elfstedentocht wordt aangedaan. De ligging aan de handelsroute tussen Duitsland en Stavoren heeft in het verleden voor veel voorspoed gezorgd, zoals valt af te lezen van de vele prachtige panden. Niet voor niets is een deel van het stadje een beschermd stadsgezicht.

De film is te vinden op pagina Friesland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *