Noordrijn-Westfalen, Zeeland, Provence en Bourgogne

Reeds in de oudheid beschikte Domburg over thermen en een badhuis. Maar mede door toedoen van een paar Middelburgse dames kreeg de plaats in de 18e eeuw onder de welgestelden bekendheid vanwege het heilzame water. In de vorige eeuw kwamen kunstenaars hier hun inspiratie opdoen.

De film is te vinden op pagina Zeeland

In het departement Saône-et-Loire nemen we de fiets om langs de Loire te kunnen rijden. Onderweg rijden we over een meer dan voortreffelijk fietspad, maar de Loire zien we amper. Gelukkig komen we onderweg bij toeval bij een prachtig gerestaureerde ijsmachine die het bekijken meer dan waard is.

De film is te vinden op pagina Bourgogne – Franche-Comté

Net over de grens bij het plaatsje Well ligt Kevelaer dat vroeger zelfs tot de Nederlanden heeft behoort. Een marskramer gaf gevolg aan de oproep van Maria om ter Hare ere een kapel te bouwen en vanaf dat moment werd Kevelaer een bedevaartsoord.

De film is te vinden op pagina Noordrijn-Westfalen

We pakken de motor voor een korte rit vanaf Gréoux-les-Bains over de D952 en de D315. De weg voert ons langs het stuwmeer in het Lac d’Esparron. Vanaf de weg is de stuwdam te zien die Le Verdon tot een stuwmeer maakt.

De film is te vinden op pagina Provence-Alpes – Côte-d’Azur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.