Monumentensteden, een toeristische route en een verstevigde kerk

Noord-Duitsland telt veel plaatsen met vakwerkhuizen, maar geen enkele plaats heeft er zoveel die onder monumentenzorg vallen als de stad Celle. De vele monumenten laten duidelijk de ontwikkeling zien van het vakwerk door de jaren heen.

De film is te vinden op de pagina Nedersaksen.

Een andere stad met veel monumenten is de Friese stad Harlingen. Met de hoogste monumentendichtheid van Nederland mag deze havenplaats zich verheugen op bezoek van vele toeristen. In het plaatsje staan diverse beelden met hun eigen lokale geschiedenis.

De film is te vinden op de pagina Friesland.

Het Deense vissersplaatsje Gilleleje heeft de grootste commerciële haven van Hovedstaden. In het dorp vind je nog authentieke oude huizen met rieten daken. En ben je in dit gezellige plaatsje, vergeet dan niet een vismaaltijd te nuttigen in de haven.

De film is te vinden op de pagina Hovedstaden.

Noorwegen telt meerdere toeristische routes. Een van de meest bekende is de Hardanger route, gelegen in het zuidoosten van Noorwegen. De route is in totaal 158 kilometer lang en gelegen rondom de Hardangerfjord, waar het ook naar is vernoemd. In twee films zie je een impressie van de route. Deel 1 loopt aan de zuidzijde langs het Hardangerfjord vanaf Jondal richting Utne. In het tweede deel pakken we na de oversteek vanaf Utne bij Kvanndal de route weer op in zuidwestelijke richting. Het reisdoel is Nordheimsund.

Beide films zijn te vinden op pagina Vestland.

De vele oorlogen in de Thiérache van Noord-Frankrijk hebben gezorgd voor tal van versterkte kerken waar de lokale bevolking kon schuilen voor aanvallers. Zo ook in het dorpje Parfondeval dat zelfs de titel van Plus Beau Village de France mag dragen. In de kerk is een interessante expositie over de geschiedenis van de kerk ingericht.

De film is te vinden op de pagina Hauts-de-France.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *