Kastelen, bossen, een berg en de Elfstedentocht

Oudste plaats van Touraine

Gelegen aan de Loire, met een prachtige hangbrug als toegang vanuit het zuiden, beschikt Langeais ook nog eens over een fors kasteel. Deze plaats is een van de oudste in de Touraine.

De film is te vinden op pagina Centre - Val-de-Loire.

Middeleeuws Thouars

In een meander van de Thouet ligt het mooie plaatsje Thouars. Deze stad herbergt veel historische monumenten uit de 12e tot 17e eeuw. Ook het kasteel van de hertogen van Trémoille is een historisch monument.

De film is te vinden op pagina Nouvelle-Aquitaine.

Prachtig kasteel

In Biron ligt een prachtig kasteel dat de zetel was van een van de oudste baronieën in de Périgord. Samen met de Engelse koning Edward I stichtte één van de Heren van Biron het plaatsje Monpazier.

De film is te vinden op pagina Nouvelle-Aquitaine.

Verwoest en gerestaureerd

Tijdens WOII werd de stad Tours grotendeels verwoest. Gelukkig is de stad gerestaureerd en staat ze nu ook wel bekend als ‘Petit Paris’. De oude middeleeuwse binnenstad is een plaatje om te zien.

De film is te vinden op pagina Centre - Val-de-Loire.

Leven van het bos

We rijden vanaf Mirwart door de bossen van Smuid naar het boekendorp Redu. De bewoners van deze streek leven voornamelijk van de bosontginning.

De film is te vinden op pagina Luxemburg.

Door een nationaal park

Na ons vertrek uit Saint-Pierre d’Entremont stuurt de navigatie ons een verkeerde weg op, maar gelukkig sluit die zonder problemen weer aan op de beoogde route. De route voert door het Parc naturel régional de la Chartreuse en over de Col du Cucheron.

De film is te vinden op pagina Auvergne-Rhône-Alpes.

Toeristische trekpleister

Ook Workum is een kleine plaats met de status van stad. Het is dan ook één van de elf steden aan de Elfstedentocht. Vroeger een centrum voor de scheepvaart, tegenwoordig een toeristische trekpleister.

De film is te vinden op pagina Friesland.

Langs de Elfstedenroute

Dit fietstraject langs de Elfstedenroute voert door Zuidwest-Friesland van Workum via Hindeloopen naar Stavoren. De schaatsers schaatsen de tocht in tegengestelde richting. De route terug voert ons over twee fietspontjes.

De film is te vinden op pagina Friesland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *