Hoofdsteden en fietstochten

Een van de mooiste monumentensteden van Nederland is de hoofdstad van de provincie Zeeland: Middelburg. We wandelen een rondje door deze prachtige stad die gebouwd is rondom de abdij, die tevens het centrum van de stad vormt.

De film is te vinden op pagina: Zeeland

In 1964 en in 1976 was Innsbruck gaststad voor de Olympische Winterspelen. Maar ook zonder deze sportieve activiteiten is de stad in trek. Zowel in de winter als in de zomer weten vele toeristen de middeleeuwse hoofdstad van Tirol te vinden. De stad telt talrijke middeleeuwse gebouwen en de grote publiekstrekker is zonder twijfel het ‘Goldene Dachl’.

De film is te vinden op pagina: Tirol

In 2006 was Syrië nog niet in een burgeroorlog verwikkeld en kon de hoofdstad Damascus worden bezocht. In het eerste deel van de film over deze stad brengen we een bezoek aan de Suq Al-Hamadiye die niet alleen een grote bazaar is, maar tevens een ontmoetingsplek voor de inwoners van de stad. Vervolgens maken we een wandeling door de aangrenzende oude stad waar handwerkers hun beroep op straat uitoefenen.

De film is te vinden op pagina: Special

Het tweede deel van de film over Damascus brengt ons langs de belangrijkste bezienwaardigheden. We nemen een kijkje in de Omayyad Moskee, het Al Azem-paleis en het mausoleum van Saladin. We sluiten ons bezoek aan deze levendige stad af met een kijkje in een prachtig hotel naast het vliegveld dat in tegenstelling tot de rest van de stad zeer modern is.

De film is te vinden op pagina: Special

Met behulp van de Fietsknoopapp fietsen we een rondje op Schouwen-Duiveland met als doel een bezoek aan Zierikzee. Onderweg passeren we het leuke plaatsje Zonnemaire en uiteraard nemen we even de tijd om ook dat plaatsje te bekijken.

De film is te vinden op pagina: Zeeland

De meeste toeristen verkennen de Alpen door er te wandelen. Maar de elektrische fiets maakt het tegenwoordig mogelijk om ook fietsend tot grote hoogte te komen. Wij kwamen bijna tot bij de Potsdamer Hütte in het lieflijke Fotschertal. Het laatste stukje tot aan de hut hebben we lopend volbracht.

De film is te vinden op pagina: Tirol

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.